Nieuws

Platform Tegenwind N33 voert zaterdagactie in VeendamWINDMOLENS - Zaterdag 11 november 2011 voert het platform "Tegenwind N33" actie in Veendam. Wegens werkzaamheden is de afrit van de N33 afgesloten, waardoor het verkeer die dag om moet rijden. Actievoerders zullen flyers uitdelen op de plek waar automobilisten de snelweg verlaten.

Het platform "Tegenwind N33" bestaat uit vertegenwoordigers van de dorpsadviesraden van Meeden en Muntendam en betrokken inwoners van Muntendam, Meeden, Veendam, Wildervank, Ommelanderwijk en Zuidwending. Zij zijn niet tegen windenergie, maar verontrust over het voornemen om 32 windmolens langs de N33 in de gemeenten Veendam en Menterwolde te plaatsen. Zij vrezen bij plaatsing van de windmolens ernstige overlast en aantasting van het landschap.

Het platform wil zoveel mogelijk machtigingen opsturen naar het Bureau Energieprojecten om de plaatsing tegen te gaan, daarom gaan leden en vrijwilligers op zaterdag 19 november 2011 langs de deuren om machtigingen binnen te halen.

Meer informatie over het platform "Tegenwind N33" is te vinden op www.tegenwindn33.nl.