Sport

Veendam 1894 (zat) bindt Zuidhorn aan zegekar

VOETBAL - Veendam 1894 (zat) behaalde afgelopen zaterdag een ruime 4-1 overwinning op laagvlieger Zuidhorn. Deze zege kwam moeizamer tot stand dan de uitslag doet vermoeden. Aan de eigen Langeleegte begon Veendam 1894 slap aan de wedstrijd, waardoor de gasten uit Zuidhorn simpel op de been bleven. De 0-0 ruststand gaf de verhoudingen dan ook juist weer.

Zonder dat er een doelpunt viel te noteren, was er voor rust nog wel een beslissing van de scheidsrechter die overduidelijk van invloed was op het verdere verloop van de wedstrijd. In een duel om de bal werd de doorgebroken Hedde Adam ten val gebracht door de aanvoerder van Zuidhorn met de rode kaart tot gevolg. Een discutabele beslissing, evenals de vrije trap die vervolgens werd gegeven. Het leek er namelijk op dat de overtreding in het strafschopgebied werd gemaakt, waardoor een penalty gegeven diende te worden. Desondanks mocht Veendam 1894 niet klagen, aangezien het de gehele 2e helft een man meer had.

Deze overtalsituatie werd na de pauze direct uitgebuit. Binnen het kwartier liep de ploeg van trainer/coach Harrie Hulsing sr. uit naar 4-0 door doelpunten van Hulsing jr, Adam, Akgul en Van der Lei. Het duel was vanzelfsprekend beslist en Veendam 1894 liet de teugels ietwat vieren. Zuidhorn kreeg hierdoor enkele kansen, waarvan er uiteindelijk één werd benut. Door deze overwinning blijft Veendam 1894 in het spoor van koploper VVS, dat afgelopen zaterdag De Pelikanen met 2-0 versloeg. Volgende week gaan de geelzwarten op bezoek bij De Fivel.