Nieuws

Voorlichtingsavond prostaatkanker in het Refaja ziekenhuisREFAJA - Op initiatief van de Stichting Contactgroep Prostaatkanker vindt op dinsdagavond 22 november een voorlichting over prostaatkanker plaats in het Refaja ziekenhuis te Stadskanaal. Er zal onder meer aandacht zijn voor de nieuwste behandelingsmogelijkheden en -methoden en de invloed van prostaatkanker op de (seksuele) relatie. Daarnaast biedt de bijeenkomst de mogelijkheid contact te leggen met lotgenoten.

De avond is bedoeld voor prostaatkankerpatiënten en hun partners, maar ook andere naasten en geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Mw. drs. M. Jongen, als uroloog verbonden aan het Refaja ziekenhuis, gaat in op de nieuwste behandelmethoden. Mw. R. Bosgraaf, seksuoloog in het Wilhemina ziekenhuis te Assen, informeert de aanwezigen over de invloed van prostaatkanker op de seksuele relatie. Mw. W. de Lange, coördinator van inloophuis de Nardusbloem, gaat in op de impact van kanker in het leven van de partner/naasten en mw. Van der Valk, verpleegkundig consulent oncologie in het Refaja ziekenhuis geeft uitleg over de lastmeter.

Op de voorlichtingsavond is tevens de Stichting Contactgroep Prostaatkanker met een informatiestand vertegenwoordigd. De stichting probeert patiënten te helpen bij het zoeken naar een antwoord op hun vragen en bevordert de voorlichting en het lotgenotencontact.
Prostaatkanker is in Nederland de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen. Ieder jaar komen er meer dan 7000 nieuwe patiënten bij.

Belangstellenden kunnen zich tot 16 november opgeven bij de heer H. Lesterhuis, 050 - 5777620 of 06-51322197 of via het e-mailadres h.lesterhuis@home.nl.

De bijeenkomst vindt plaats in de Zwartsenbergzaal op de 1e verdieping van het Refaja ziekenhuis.
De zaal is open vanaf 19.15 uur; de bijeenkomst duurt van 19.30 uur - 21.30 uur.
De toegang is gratis.