Nieuws

Column Job Eiffel: Showtime bij VV Wildervank.Een ruimte waar een voetbalsfeer hangt en waar vier baby's een hoofdrol vertolken. Het is niet de dagelijkse kost bij een voetbalvereniging. Maar bij Wildervank maakten ze een uitzondering op de regel. Vier zuigelingen stalen de show op een doordeweekse avond. En de ogen van de omstanders stonden dan ook allemaal op ‘kwatta'. Wat frappant was dat de vaders Josh Tepper, Derk van der Laan, Rene Gerrits en Erik Poppen allemaal een verleden hebben als voetballer van zaterdag 1.  

En wat verder nog de aandacht trekt is dat het drie jongentjes en 1 meisje zijn. Nick, Julian Jasper, Sven en Merel. En dan nog even iets opmerkelijks. Er wordt beweerd dat je een meisje krijgt als je nagels tijdens de zwangerschap snel groeien. En als je een zoon wilt, dan moet je met een muts op vrijen. Dus we weten nu hoe Josh, Derk en Rene zich gevoeld hebben tijdens het vrijen.  

En ook nog met elkaar speelden in hetzelfde team. Tepper als de vaardige technische speler, Gerrits en Poppen als twee onverzettelijke verdedigers en het sprintkanon Derk van der Laan, die elke tegenstander de stuipen op het lijf joeg. Al deze oud-zaterdag spelers (alleen Tepper is nog actief) waren natuurlijk zo trots als een pauw op hun kroost.  

Het was ook de avond dat ik een interview had met Peter Kuiper van Wildervank 2 (zat). Terwijl ik de kantine binnen beende werden mijn ogen op een prettige manier verstoord. Drie kleine rakkertjes zaten verspreid in babyzitjes in de kantine. Een ander handenbindertje zat te pronken in de bestuurskamer. Het was dus show-time bij Wildervank. 

Wat mij mee viel bij het bekijken van al dat kroost, dat ze niet begonnen met huilen bij het zien van mijn porum. Ze keken me wel een beetje vreemd aan en ze dachten waarschijnlijk, ‘wie is die nieuwsgierige ‘aap' voor mijn gezicht'. Ik geef je het maar te doen als zo'n vreemde ‘snoeshaan' de orde komt verstoren. En dat allemaal onder het toeziend oog van de vier vaders.  

En dan nog even de volgorde van opkomst bij het jonge spul in 2011. Julian Jasper Tepper (10 mei) kwam als eerste om de hoek kijken en is de zoon van Josh Tepper. Daarna zag Sven van der Laan (5 juni) het levenslicht en Derk van der Laan is de maker. Vervolgens was het de beurt aan Nick Gerrits (14 juli) en is de zoon van Rene Gerrits. En de jongste van het stel is Merel Poppen (10 september) waarvan Erik Poppen de vader is.