Nieuws

vanBeresteynlezing: Bas haring spreekt overbiodiversiteit.LEZING - Bas Haring was al eens eerder in vanBeresteyn. Dat was in het Jaar van Darwin en vertelde hij over de evolutietheorie. Hij heeft sedertdien niet stilgestaan, noch -gezeten, maar werkte aan een nieuw boek over Biodiversiteit. Dit komt uit in het najaar van 2011. Vers van de pers zal hij hier tijdens zijn tweede lezing in vanBeresteyn over vertellen.

Bas Haring is bijzonder hoogleraar aan de Leidse universiteit op de leerstoel ‘Publiek begrip van wetenschap'. Hij traint in dit verband ook jonge wetenschappers in het toegankelijk maken van wetenschap. Zijn bekendste boek is Kaas en de evolutietheorie. Dit werk over de evolutietheorie en de implicaties hiervan verscheen in 2001 en ontving in 2002 de Gouden Uil voor de jeugdliteratuur en de Eureka!-prijs voor populairwetenschappelijke literatuur.
De RVU zond televisieserie Haring uit, waarin Haring op zoek ging naar antwoorden op alledaagse vragen met filosofische raakvlakken. Zijn huidige project voor de RVU is Wisebits waarin korte filmpjes worden gemaakt die vragen opwerpen en tot denken moeten aanzetten.

Naast boeken schrijft Haring ook columns voor verscheidene tijdschriften, waaronder in het verleden Intermediair en de Volkskranten is hij regelmatig te gast in verschillende Tv-programma's. Bas Haring zegt: Ik vind "volksfilosoof" wel een mooie geuzennaam. Op een frisse en toegankelijke manier probeer ik wetenschap en filosofie zo uit te leggen dat 't begrijpbaar wordt voor Jan en alleman.

Dinsdag 15 november.
Aanvang van de lezing is 20.00 uur, de entree is € 5,00.