Nieuws

Woensdag 16 november Alzheimer CafeALZHEIMER CAFE - Woensdagavond 16 november is er weer een Alzheimer Café, ditmaal in AG- Wildervanck, Borgerspark 2 in Veendam.

Deze avond is het thema; "Verdwaald in het geheugenpaleis"

Er zal ter informatie een DVD vertoond worden. De film gaat over een mevrouw die er goed van bewust is dat zij dementie heeft. Mevrouw woont in een wooncentrum voor mensen met dementie in België. De film is ook het portret van de toestand, een hardvochtige ziekte die het geheugen van de personages onomkeerbaar onteigent.
Tenslotte vertelt "Verdwaald in het Geheugenpaleis" de gefragmenteerde levensverhalen van een aantal mensen voor wie hun ziekte het enige is wat hen samenbrengt. Na de film zal er tijd zijn voor ee gesprek met de aanwezigen.

Gespreksleider van de avond is Hilda Schipper, geestelijk verzorger van het AGW-huis.

Iedereen die betrokken is of iets vragen wil is van harte welkom. Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar. Om 19.30 uur begint het programma en duurt tot ongeveer 21.00 uur.

Het Alzheimer Café Veendam is een samenwerking tussen Zorggroep Meander, Stichting Woon Zorg Service Veendam en welzijnsorgansatie Compaen. De bijeenkomsten vinden om de maand plaats in het Woonzorgcentrum A.G. Wildervanck en de Breehorn.

Vervoer nodig? Even een belletje naar Woonzorgcentrum en vragen naar Trijnie Oosterhuis, telefoon 696750