Nieuws

Compaen in beweging met BeweegpleinDoor Letty Stegeman

BEWEEGPLEIN COMPEAN - De nieuwe locatie van Compaen aan het Jan Salwaplein in Veendam is mooi centraal en vlakbij allerlei sportvoorzieningen. Naast de sporthal achter het nieuwe gebouw kunnen de bewoners zich ook tussen beide gebouwen uitleven, namelijk op het zogenaamde "Beweegplein".

Doel van het Beweegplein, een soort langgerekte tuin met allerlei toestellen, is om beweging en de daarmee samenhangende gezondheid voor de inwoners van Veendam te stimuleren en te bevorderen. Niet alleen kunnen bewoners van de gemeente hier op een veilige manier in beweging blijven; het is ook nog eens een aangename stek om te vertoeven!

Het Beweegplein is gemaakt voor jong en oud en bestaat uit twee delen. Aan de zuidzijde bevindt zich een podium en wordt een klein speelveld gerealiseerd. Hier kunnen jongeren - en eigenlijk alle liefhebbers - voetballen, volleyballen, basketballen; noem maar op. Met bloembakken, banken en tafels kunnen delen worden afgeschermd; zo wordt het plein gezellig aangekleed voor ontmoetingen. Daarnaast is de Noordzijde voorzien van een jeu de boule-baan en zes "duo beweegtoestellen". Dit zijn toestellen die door twee mensen gebruikt kunnen worden, zoals bijvoorbeeld bij een wipwap het geval is. Zo blijft bewegen ook een sociale bezigheid.

De tuin is niet openbaar toegankelijk maar wel onder begeleiding te gebruiken. Momenteel wordt gewerkt aan diverse beweegstimuleringsprogramma's. Een veelbelovend initiatief dus!