Sport

Thema-avond KNVB met 70 scheidsrechtersin Wildervank zeer geslaagd.SCHEIDSRECHTERS - Op donderdag 27 oktober werd in het regionaal scheidsrechterscentrum in Wildervank een zogenaamde thema-avond georganiseerd voor veldvoetbalscheidsrechters. Deze thema-avond is de opvolger van de shuttle-run. Vorig seizoen werd in twee districten proef gedraaid, nu is dit nieuwe fenomeen bij alle districten ingevoerd.
De deelnemers krijgen een veldtraining en een spelregeltraining aan de hand van beeldfragmenten. De organisatie berust volledig bij de KNVB. Naar gelang in welke groep de scheidsrechter fluit, dient hij te kiezen naar welke avond hij gaat. In het clubhome van COVS Veendam e.o. ging het om de groepen 04 en 05, alsmede J2 en lager.
Liefst 70 scheidsrechters kwamen zich melden in "De Neutrale Hoek", waaronder 23 leden van haar eigen groep. De organisatie verliep gesmeerd. Al ver voor 19.00 uur zat de kantine vol met 35 deelnemers voor de theorie o.l.v. J. Hooge, die zo kon beginnen omdat de kantine perfect was ingericht.
Ook nog voor 19.00 uur begon de tweede groep o.l.v. J. Suurd aan de veldtraining op het grasveld binnen de atletiekbaan. Deze training was er specifiek op gericht hoe men voor zichzelf het beste kan trainen. Rond 20.00 uur was de eerste sessie klaar, om 20.30 uur volgde het tweede gedeelte waarbij de groepen ruilden van discipline. Mede dankzij het zachte weer was het plezierig om buiten te zijn.
De algehele leiding van deze avond was in handen van KNVB- bobo Anne Laverman, die het prettig zou vinden als de volgende keer op kunstgras getraind kan worden