Doelpuntrijke wedstrijd tussen Wildervank (zon)en Zwartemeerse Boys

Eerste zes minuten fataal voor Wildervank (zon)

VOETBAL - Het publiek bij de wedstrijd Wildervank (zon)-Zwartemeerse Boys waren het na zes minuten hoogstwaarschijnlijk over eens dat de Drenten er met de drie punten van door gingen. Want op dat moment leidde Zwartemeerse Boys met 3-0 in Wildervank. Een bijna uitzichtloze situatie voor Wildervank, voor een goed resultaat. De bezoekers hadden een pikstart en voordat de thuisclub het in de gaten had lagen er al drie goals in het mandje achter doelman Ron Meier. Maar uiteindelijk mondde de wedstrijd uit in een 4-4 eindstand.

Er waren nog maar twee minuten gespeeld of Wildervank keek al tegen een 1-0 achterstand aan door een goal van Rocks. 2 minuten later was het alweer ‘bingo'. Via een vrije trap van Zwartemeer-speler Mulderij werd het 0-2. En weer twee minuten later werd er door Wildervank-speler Nani Antonio verkeerd uitverdedigd en Lohuis scoorde 0-3 voor Zwartemeerse Boys.

Maar na 13 minuten scheen eindelijk weer het licht voor Wildervank. De razendsnelle Ewoud Wolf liet diverse spelers stilstaan en stelde Kor Oldenburger aan het werk om zijn actie doeltreffend af te ronden: 1-3. De van een blessure herstelde Oldenburger verzaakte niet en liet de doelman van Zwartemeer kansloos met een kopbal: 2-3. De gasten schrokken even want dit hadden ze niet verwacht.

Inmiddels had Wildervank veel problemen met het uitverdedigen omdat de Drenten flink stoorden als de roodhemden in balbezit waren. Het was weer Oldenburger die een grote kans kreeg maar hij raakte de bal maar half. Vervolgens was het Maikel Geerts die een combinatie met Wolf aan ging en de grote kans ging voorlangs het doel. Daarna deed Wolf weer van zich spreken toen hij een verwoestend schot van zijn voet liet vertrekken en het leer ging via de onderkant van de lat het veld weer in.

De roodhemden van Wildervank trapten stevig het ‘gaspedaal' in om de grote achterstand te niet te doen. Wolf bediende weer Oldenburger op maat en diens inzet kon de doelman van Zwartemeerse Boys maar net voor de doellijn pakken. Daarna floot scheidsrechter Haanstra voor de rust. En voor Wildervank was het tijd om de zonden te overdenken. Na rust ging de ploeg van oefenmeester Bart Hartman weer over tot de orde van de dag. Aanvallen dus.

In de 47ste minuut was het weer raak voor de thuisclub. Maarten Wubbeling bekroonde zijn rush met een schietkans en het leer verdween achter de verbouwererende doelman Klonne van Zwartemeerse Boys: 3-3. Wildervank had de smaak te pakken en ging verwoed op jacht naar nog een goal maar moest goed oppassen dat ze niet verrast werden door een uitval van de gasten. En dat was bijna zo geweest, als doelman Meijer niet zo'n formidabele glansrol in huis had. De thuisclub haalde alles uit ‘de kast' om het tij te keren met gevaar voor eigen ‘leven'.

Het gevaar kwam voor Wildervank wel heel dicht bij, toen Rocks de bal voor het intikken kreeg voor open doel. Maar de aanvaller van de bezoekers schrok hier zo van dat hij de bal naast schoot. Inmiddels was het Wildervank dat gevaarlijk werd via Wubbeling, Maikel Geerts en Ewout Wolf, die met een omhaal voor gevaar stichtte in de doelmond van Zwartemeerse Boys. Vervolgens kwam Wildervank met een geoliede aanval, waar Oldenburger en Wolf bij betrokken waren. De bal werd terug gelegd en Geerts noteerde 4-3 voor zijn ploeg.

In de laatste minuten dacht Wildervank dat de drie punten al in de ‘tas' waren en op dat moment riep Hartman zijn spelers toe dat ze meer vanaf de goal af moesten spelen. Hij had het nog maar net geroepen of Zwartemeerse Boys kreeg een vrije trap even buiten het strafschop gebied. Terwijl doelman Meijer de muur neer zette en de fluit ging, dook de onfortuinlijke doelman over de bal heen. Eindstand 4-4.