Nieuws

Oktoberfest sluit muziekweekend af.OKTOBERFEST - Na een geslaagde vrijdagavond met alleen maar bekende Nederlandse artiesten op het podium, waren er zaterdag, naast het Nederlands van Arjan Venemann en Dennie Christian, overwegend Deutche stimmen te horen in de Sorghvliethal. 2500 Bezoekers zijn er geweest, aldus een vermoeide maar zeer blije Fred van Loenen.

Niet alleen was er veel belangstelling voor de muziek, ook het bier vloeide rijkelijk en deed men zich tegoed aan bratwursten en kartoffelsalade.

Op het podium o.a Werner Redlich. De zanger is veel in Oostenrijk te vinden waar hij nauw samenwerkt met het Alpentrio. Dit trio is zo onder de indruk van Werner dat ze voor hem een nummer schreven. Ook de hit Stella Grande D'amore is een grote hit van Werner. Hij is een sympathieke zanger die ook nog eens leuk met zijn fans om gaat. Zijn optreden in de Sorghvliethal was dan ook fantastisch.

Het duo RosenRot is bekend van het ZDF programma Fernsehgarten. Daar zongen ze 2 jaar in de vaste begeleidingsband van het programma. Ze werden zo populair dat ze samen als duo in de muziek verder zijn gegaan. Het publiek in de Sorghvliethal ging helemaal uit zijn dak toen de charmante dames Alex en Kerstin van RosenRot hun fantastische stemmen lieten horen. Een nieuwe titel verschijnt met de kerstdagen.

Rüdiger Schima is charmant en talentvol, een echte romanticus en heeft hart voor zijn fans. Hij is presentator en zanger en weet het publiek altijd weer in extase te brengen. Bella Donna was een nummer 1 hit. Angelina Jolie stond hoog in de hitparades en met het liedje Mit roten rosen schenk man liebe gaat het ook heel goed. Het nummer is geschreven door Robert Jung en Gunther Móll.

Het publiek en Rüdiger zijn één en dat is geweldig om te zien, aldus Anneke Uildriks van Radio Parkstad die al deze artiesten heel goed kent. Ze zijn dan ook regelmatig te gast in het programma Die Deutsche Schlagerstunde, iedere donderdagochtend tussen 10 en 11 uur bij de lokale omroep van Veendam. Rüdiger houdt inmiddels ook van het Nederlands publiek en dat was zaterdagavond goed te merken.

Arjan Venemann stond ook op het podium. Hij is jong en talentvol en heeft inmiddels een vaste fanclub opgebouwd. Als Arjan op de buhne komt dan is er stemming. Hij was de eerste artiest van de avond maar slaagde er toch in het publiek in beweging te krijgen.

Over de show van Fatma wordt nog steeds gepraat! Ze komt de bühne op als zeeman en na een stripshow staat ze er in een schattig Tiroler jurkje. Het publiek was razend enthousiast. Daar voeg je nog een fantastische stem aan toe en hele mooie liedjes en je krijgt een spetterend optreden. Ze komt graag naar Nederland omdat het publiek haar heel leuk vindt en heeft inmiddels een hele schare Nederlandse fans.

Dennie Christian sloot met volle overgave de artiestenavond af. Hij was 'op volle toeren' en de fans had hij bij wijze van spreken aan zijn voeten aan de bühne. Zijn optreden werd een geweldige afsluiter.

Na afloop gaf Peter Prummel nog een soort afterparty met het draaien van muziek.

Fred van Loenen was maandag nog druk in de weer met opruimen. Hij was moe maar kijkt tevreden terug op het afgelopen weekend die zonder wanklank is verlopen en de plannen zijn alweer gemaakt. In het voorjaar komen Jan Smit en de 3 J's naar de Sorghvliethal. 


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum.