Veendam 1894 (zon) in slotfase langs MOVV

VOETBAL - Veendam 1894 boekte afgelopen zondag een uiterst belangrijke 2-1 overwinning op MOVV. Hiermee blijft de ploeg van trainer/coach Hans Kamphuis meedoen om de bovenste plaatsten in de 4e klasse C. Veendam1894 begon aan de eigen Langeleegte prima tegen de ploeg uit Midwolda, maar ondanks een veldoverwicht bleef de verdiende openingstreffer uit. Na een half uur spelen kantelde de wedstrijd. Aanvoerder Ricardo Brongers werd de wedstrijd uitgeschopt, waarna de jonge ploeg van Kamphuis de controle over de wedstrijd verloor. Met name de uitstekende spits Offringa bleek een ware plaag voor de defensie van Veendam 1894. Het was dan ook Offringa die na een prima actie Ottema in staat stelde te scoren: 0-1.

Na de pauze ging Veendam 1894 direct op jacht naar de gelijkmaker zonder dat dit tot grote kansen leidde. Zo kabbelde het duel voort en in de 80e minuut leek het duel beslist. Niet vanwege een treffer van MOVV, maar door een blessure van Koen Kroon. Op het moment dat Kamphuis al drie keer had gewisseld ging Kroon door zijn knie en kon de wedstrijd niet uitspelen. Hierdoor bleven er slechts 10 Veendammers over en leek een overwinning of puntendeling ver weg. Maar ook met een man minder bleef Veendam 1894 knokken en vlak voor tijd volgde de beloning. Gelegenheidsspits Arnoud Benthem draaide zich knap vrij in de ‘16' en schoot met uiterste precisie raak. Nog geen minuut later maakte de youngsterhet feest compleet door een prima voorzet van Lars Brouwer binnen te koppen. De ontlading die vervolgens volgde was prachtig om te zien en een veerkrachtig Veendam 1894 blijft door deze zege in het spoor van koploper ZNC.