Eerste zege dames A jeugd Aeolus Veendam

HANDBAL - De dames A jeugd van de handbalvereniging Aeolus hebben afgelopen zondag de eerste overwinning geboekt. Na de 14-10 zege op Jahn II Stadskanaal is voor hen de hatelijke nul ook weg.

Met de heren senioren ging het in sporthal 'de Spont' een stuk minder. De thuisclub was een maatje te groot voor Aeolus. Jahn II drukte dat uit in een 28-18 overwinning.

Na de domper van de kleine nederlaag bij D.O.S. Emmercompascuum was het de vraag hoe de dames A jeugd de draad weer zou oppakken. Men moest op bezoek bij Jahn II in Stadskanaal. Op papier wellicht een niet al te moeilijke tegenstander, in de praktijk wellicht een behoorlijke klus. Hoewel het verschil (10-14) niet wijst op een eenvoudige zege heeft Aeolus niet al te veel moeite hoeven doen om de punten mee naar Wildervank te nemen.
Al in het eerste half uur werd de basis gelegd voor de overwinning. Jahn II kreeg in de eerste helft geen grip op de cirkelspeelsters die telkens werden vrij gespeeld en met enige regelmaat tot scoren kwamen of er voor zorgden dat een teamgenoot kon scoren. Met 4-8 op het scorebord werd er gewisseld van speelhelft. In de tweede helft slaagde geen van beide teams er in om het onderlinge verschil drastisch te wijzigen. De verdiende overwinning kwam met de 10-14 eindstand op het scorebord.

Dat niet elke 'harsbal' gelijk is bleek zondag in 'de Spont' in Stadskanaal. Had Aeolus tegen D.O.S. zichtbaar veel moeite met een dergelijk speeltuig, nu had men duidelijk minder problemen. Meer problemen had men met het fysiek en de schotkracht van de tegenstanders. Slechts twintig minuten wist Aeolus gelijke tred te houden : 7-7. Daarna verviel men in het eigen, onrustige, spelletje. Regelmatig onnodig balverlies door onnauwkeurig afspelen van de bal, het te snel willen afronden van een aanval en het zoeken van de moeilijkste oplossing. Jahn II liet die fouten niet ongestraft. Nog in het eerste half uur werden de rollen omgedraaid, 13-10 ruststand, en in de tweede helft ging de thuisploeg er echter over heen. De voorsprong groeide zienderogen en Aeolus mocht blij zijn dat de doelman niet voor joker in het doel stond en zijn bijdrage wist te leveren aan het beperkt houden van de schade : 28-18.

De jongste jeugd kwam zaterdagavond in Gieten in actie. In de eerste helft nam men een 2-0 voorsprong maar zag deze na rust smelten. Hazewind kwam terug tot 2-2. Even leek Aeolus toch de volle winst mee te nemen. De scheidsrechter zag echter niet dat de bal de doellijn was gepasseerd en kende dus, ten onrechte, geen treffer toe aan Aeolus. De punten moesten worden gedeeld.

Zondag, vanaf 10.00 uur, spelen alle weekendteams een thuiswedstrijd.

De dames, uitkomend in de midweekcompetitie, spelen aanstaande donderdag hun eerste (uit)wedstrijd van het seizoen in Stiens tegen F.H.C. .