Nieuws

Open Huis Multifunctioneel Centrum Veendam



MFC - Veendam is een bijzonder gebouw rijker; het multifunctionele centrum aan het Jan Salwaplein. Het gloednieuwe pand biedt onderdak aan organisaties op het gebied van sport, zorg en welzijn en is een ontmoetingsplaats voor jong en oud. Na jaren voorbereiding en een vlot verloop van de bouw zal Commissaris der Koningin Max van den Berg op 10 november aanstaande het gebouw met een knal officieel openen.

Vanaf half 3 vindt de officiële opening plaats voor genodigden, waaronder (oud-) medewerkers van de organisaties die in het gebouw huizen en betrokken vrijwilligers. Tussen 4 uur 's middags en 7 uur 's avonds is het gebouw open voor het hele publiek. Geïnteresseerden kunnen dan binnen een kijkje komen nemen. Uiteraard vinden er door het gebouw heen diverse activiteiten plaats.

Kersverse ‘bewoners' van het kleurrijke centrum zijn welzijnsorganisatie Compaen, GGD Groningen met het consultatiebureau, het Centrum voor Jeugd en Gezin, het Zorgplatform Primair Onderwijs en team Sport van de gemeente Veendam. Gemeenschappelijk doel is het vergoten van het welzijn van de bewoners van Veendam en het creëren van een optimaal leefklimaat in de gemeente.

Welzijn, gezondheid en bewegen gaan in het nieuwe gebouw dus hand in hand; dat blijkt onder meer uit het heuse ‘Beweegplein' dat zich tussen het gebouw en de sporthal bevindt. Deze tuin vol met sport- en beweegtoestellen is bedoeld om de inwoners van de gemeente, zowel jong als oud, op een aangename en veilige manier te laten bewegen. Jongeren kunnen ook hun hart ophalen in het gloednieuwe jongerencentrum compleet met podium, bar en de modernste technische snufjes.

Uiteraard zal op donderdag 10 november ook de officiële naam van het gebouw worden onthuld. De bewoners van de Gemeente Veendam hebben hier actief over meegedacht. Naar aanleiding van een prijsvraag kwamen talloze inzendingen binnen waaruit door een panel een winnaar is gekozen. Welke naam het is geworden wordt allemaal duidelijk op de 10e. Zorg dus dat u erbij bent!