Nieuws

Lokale complimenten voor Motorclub VeendamSummerfun, Familietrouw en VeurmekanderHELDEN - Vrijdagavond zijn tijdens de Vrijwilligers Bedankavond in het cultuurcentrum vanBeresteyn de lokale complimenten van de Rabobank uitgereikt. Het zijn de jaarlijkse vrijwilligersprijzen voor in het oog springende en inspirerende vrijwiligersprojecten in Veendam. Burgemeester Meijerman, voorzitter van de jury, maakte aan het eind van de avond de winnaars bekend.

De Vrijwilligers Bedankavond wordt jaarlijkse georganiseerd door het Steunpunt Vrijwiligerswerk van welzijnsinstelling Compaen, de gemeente Veendam en de Rabobank. Voor de prijzen worden uitgereikt is er een gevarieerd muzikaal programma.

Operetteverenging Veendam Wildervank opende de avond en maakte het publiek kennis met o.a. de operette Saison in Salzbug, die in het voorjaar 3 keer wordt opgevoerd in vanBeresteyn.

Pieta Loots was er dit jaar ook weer bij en trad wederom in de huid van Corrie van Gorp, en het repertoire blijft veelzijdig. Bij Van Gorp gaat het om 12 ambachten en 13 ongelukken. Twee jaar geleden een ‘kamikaze' piloot, vorig jaar werkte ze kort bij de Wegenwacht en nu blies ze haar partij op de sousafoon in de fanfare. Dit instrument kreeg ze trouwens in bruikleen van het dweilorkest Wakker Worden van muziekvereniging Voorwaarts.

Burgemeester Meijerman kwam een afspraak van vorig jaar na en daarom stond het voltallig college met de gemeentesecreatris en de bestuursadviseur op het podium met een lied over Veendam, begeleid door Pieter Deddens van de muziekschool.

En de Partij van de Arbeid kwam dit jaar Oerend Hard aangescheurd.

De avond werd gepresenteerd door Margreet van den Berg van Compaen. De productie was in handen van collega Bijka Scholtens van het Steunpunt Vrijwilligerswerk.

Het jaar 2011 is het internationaal Jaar van de Vrijwilliger en daarom was er een speciaal optreden van Burdy. Tijdens het slotnummer nummer werd hij bijgestaan door de clowns van de Clownsstichting Wuppie en Wappie. Samen zongen zij een nummer van de clowns-cd waaraan Burdy medewerking verleent.

Daarna was het de beurt aan de Rabobank om de prijswinnaars van de lokale complimenten Helden om de Hoek bekend te maken. Door middel van een PowerPoint presentatie kon iedereen kennis nemen van de 21 genomineerden voor de 4 prijzen.

De hoofdprijs van 1250 euro ging naar de Motorclub Veendam.

De tweede plaats was voor het team van Summerfun, zij kregen 750 euro.

De derde plaats was voor de werkgroep Familietrouw 1894 van het Veenkoloniaal Museum, zij ontvingen 500 euro.

De aanmoedigingsprijs van 250 euro ging dit jaar naar Veurmekander.


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum.


Een Interview van Wim Dussel van Radio Parkstad.