Aeolus wint in slotsekonden van S.G.V.

Heren-senioren

HANDBAL - Op het moment dat de bal het net deed bollen ging de zoemer. In een allerlaatste wanhoopspoging slaagde Aeolus er in de wedstrijd tegen S.G.V. (Slochteren) te winnen. Als je de hele wedstrijd slechts speelt en dan op deze wijze de punten in eigen huis houdt dan mag je spreken van een gestolen overwinning.

Het duel leek op een 17-17 gelijkspel af te stevenen. Met nog 55 seconden te spelen kwam Aeolus in balbezit. Normaliter speel je de tijd uit in de hoop een echte doelkans te creëren. Maar zoals gedurende de gehele wedstrijd werd er ook nu te snel afgerond . Gevolg was dat SGV de kans kreeg om de wedstrijd te beslissen. De gasten waren echter in de slotminuten meegezogen in het spelletje van Aeolus en ook zij konden de spanning niet aan. Tien seconden stonden er nog op het bord toen Aeolus ging jagen op de winnende treffer. Vanuit een schijnbaar onmogelijke positie zag Aeolus kans om tot die winnende treffer te komen. De speeltijd was op en de betere ploeg bleef zonder punten. Opnieuw blijkt dat sport niet altijd eerlijk is.

De overwinning betekent voor Aeolus dat de nul na twee wedstrijden weg is. Er moet echter wel heel veel gebeuren wil het de prestaties van de afgelopen twee seizoenen evenaren.

C-jeugd

Bij de jeugd was er dit weekend wisselend resultaat. De c-jeugd begon vorige week met een verrassende overwinning aan de competitie. In de Wildervanckhal was Exito (Sleen) een maatje te groot voor Aeolus. Al in de eerste helft werd duidelijk dat het voor de thuisclub moeilijk zou gaan worden om de punten in eigen huis te houden. De drenten namen in de eerste 20 minuten een 6-9 voorsprong.

Na rust bleef Exito het beste van het spel houden. De schutters van de zijde van Aeolus konden slechts mondjesmaat het doel van de gasten vinden. De wedstrijd eindigde met een 9-18 stand op het scorebord.

D-jeugd

De jongste jeugd, D-jeugd, kreeg Unitas uit Rolde op bezoek. De oranjehemden speelden een prima wedstrijd.Zowel aanvallend als verdedigend was men Unitas de baas. Al in de eerste helft nam men een ruime 5-0 voorsprong. Die werd in de tweede helft uitgebouwd tot de uiteindelijke 12-0 overwinning. Daarmee nam de ploeg revanche voor de nederlaag van vorige week. De overige teams (dames en dames A jeugd) waren vrij.

Komend weekend staan er uitsluitend uitwedstrijden voor Aeolus op het programma.