Sport

SC Veendam had een beter resultaat verdiendDoor Jacob Kuipers

VOETBAL
- SC Veendam heeft in de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven hun toeschouwers niet kunnen verwennen met een overwinning. Omdat FC Eindhoven de laatste 3 wedstrijden niet optimaal presteerde had SC Veendam natuurlijk hoop op een goed resultaat. Maar dat mocht niet baten want de lichtstadbewoners wonnen met 2-1.

Na een kwartier stonden de ‘discipelen' van oefenmeester Gert Heerkes al met 1-0 achter. Door een goal van uitblinker en Eindhoven-speler Mokhtar. Mokhtar was in het verloop van de wedstrijd een storende zender voor Veendam. Even na rust scoorde Veendam-speler Sander Rozema koppend 1:1. Daarna deden de Langeleegte bewoners er alles aan om de overwinning te pakken.

Veendam-speler Menting vuurde op de paal en een vrije trap van Anco Jansen ging net naast. Eindhoven had een kwartier voor het eind van de wedstrijd toch de langste adem. Gerommel in de Veendammer strafschop gebied en dat leidde tot het eerste schot van een Eindhoven-speler. Maar de bal belandde in een ‘woud' van spelers.

In tweede instantie was er weer een Eindhoven-speler die net even attenter was dan een Veendammer en hij liet 1-2 aantekenen. Anco Jansen had ook een paar glanzende acties in huis, maar de naar De Graafschap vertrekkende topscorer kon de ‘trekker' niet overhalen. In de spectaculaire slotfase van Veendam kopte Veendammer Pepijn Kluin nog op de paal.