Sport

Jody Berghuis in stadion De Langeleegte.VOICE - ´The Voice of Holland´ heeft haar ontdekt en vrijdag staat Jody Berghuis aan de Langeleegte voor een optreden tijdens de voetbalwedstrijd Veendam - Eindhoven.

Jody Berghuis (19) uit Veendam kwam door de voorselectie van één van de beste bekeken tv-programma´s van dit moment. Het populaire Volendammer duo Nick en Simon ontfermt zich binnenkort over haar. En waar het allemaal toe zal leiden? Dat staat nog in de sterren geschreven.

Deze week heeft zij een rustige The Voice-week, zo verklapt Jody, ‘maar verder mag ik er helemaal nets over zeggen. Dat is contractueel zo vastgelegd.'

Het kwam dus heel goed uit dat medewerker Tom Bodde - die zich onder meer bezighoudt met het aspect van binding en beleving onder de stadionbezoekers - Jody benaderde voor een optreden in het Gjaltema-stadion aan de Langeleegte.

Dat gaat vrijdagavond gebeuren. Tijdens de rust van het duel SC Veendam-FC Eindhoven brengt zij twee nummers ten gehore.

Jody ondertussen verkeert vanwege haar plotselinge populariteit helemaal in de showbizz-wolken. De Veendamse, die studeert om onderwijsassistente te worden en werkt in een bloemenzaak in de Parkstad, wordt op veel plekken herkend. ‘Dat is eigenlijk heel vreemd om mee te maken. Iedereen weet opeens wie je bent. Soms is het een gekkenhuis. Overweldigend, maar erg positief allemaal.'

Jody heeft er veel zin in om op te treden in het stadion. ‘Zoiets is helemaal nieuw voor mij.'