Nieuws

Ondernemers: laat u niet overvallen!VEILIG ONDERNEMEN - In Veendam wordt de eerste ondernemersbijeenkomst gehouden binnen het kader van het Keurmerk Veilig Ondernemen voor winkelbedrijven (KVO-W) in Noord-Nederland. De workshop ‘Laat u niet overvallen!' vindt plaats in cultuurcentrum vanBeresteyn. Het doel van de bijeenkomst is het verkleinen van de kans om daadwerkelijk slachtoffer te worden van een overval, agressie en geweld. Alle ondernemers uit Veendam en ook winkelpersoneel zijn van harte welkom en hebben ondertussen een uitnodiging in de brievenbus ontvangen. De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 25 oktober 2011 vanaf 18.15 uur. De bijeenkomst wordt geopend door burgemeester Ab Meijerman.

Jaarlijks lijdt het Nederlandse bedrijfsleven veel schade door criminaliteit, overlast en daarmee gepaard gaande onveiligheid. De overheid en het bedrijfsleven hebben daarom de handen in één geslagen en willen hier gezamenlijk iets aan doen. Onder de vlag van het Nationaal Platform Criminaliteitsbeheersing is het Keurmerk Veilig Ondernemen voor winkelbedrijven ontwikkeld (KVO-W). Het KVO-W is een hulpstructuur voor het organiseren van samenwerking en het denken over veiligheid in de breedste zin van het woord. De goede ervaringen met het KVO-W hebben de OVC, gemeente Veendam, HBD, politie en brandweer doen besluiten om ook deel te nemen aan KVO-W.

De ondernemersbijeenkomst op dinsdag 25 oktober 2011 in Veendam is de eerste ondernemersbijeenkomst van Noord-Nederland binnen dit kader. Het doel van deze ondernemersbijeenkomst is het verkleinen van de kans om daadwerkelijk slachtoffer te worden van een overval, agressie en geweld. Het eerste deel van de avond is theoretisch van aard. Het gaat voornamelijk om preventieve maatregelen; het verschil tussen kijken en observeren. Het tweede deel wordt praktisch ingevuld. Er zal een overval in scène worden gezet. Het wordt een boeiende bijeenkomst die ondernemers niet mogen missen.

Tot uiterlijk 20 oktober 2011 kunnen belangstellenden zich aanmelden voor deze bijeenkomst door een e-mail te sturen naar astrid.wijninga@dekompanjie.nl. Vermeld dan naam, bedrijf en het aantal personen.