Nieuws

Zaterdag 22 oktober Occupy-bijeenkomst inGroningen en WinschotenDEMONSTRATIE - Zaterdag wordt er gedemonstreerd op de Grote Markt in Groningen en bij het gebouw van de ING in Winschoten door de Occupy-groep in Groningen.

Zij zijn van mening dat 1% van de wereldbevolking profiteert van een systeem dat ze een groot deel van de wereld in handen geeft. De overige 99% wordt volgens hen benadeeld, waar ze een eerlijke toegang behoort te krijgen tot de rijkdommen van de wereld, maar ook een gelijk beslissingsrecht te hebben. Occupy Groningen geeft politici & banken één duidelijke boodschap/kans: "Wakker Worden! Verdiep u en neem verantwoordelijkheid!" Zij zijn voor ware democratie en een andere, eerlijkere samenleving. De macht van de banken en financiële instellingen moet volgens hen gebroken worden en de graaicultuur moet ten einde komen, evenals de straffeloze beroving van de 99%.

Vanaf 12.00 uur zal de Grote Markt te Groningen worden ingenomen door een ieder die tegen de werking van het huidige systeem is. Occupy Groningen nodigt mensen uit om mee te denken over verandering, een andere, eerlijke samenleving en ware democratie. Zij vragen de volgens hen 99% om initiatief te tonen en te ontwikkelen naar eigen vermogen en wil en nodigen dan ook iedereen uit om met hen naar oplossingen te zoeken en een verbetering te bewerkstelligen.
Occupy Groningen is een actie in samenwerking met Globalchange en Occupy Wallstreet acties & demonstraties. Ze willen door middel van een vreedzame demonstratie de aandacht op deze onderwerpen vestigen. Occupy Groningen heeft geen leiders of vertegenwoordigers, het is de bedoeling dat het een actie namens en voor iedereen wordt. Vooruitgang, vooruitstreven, samenwerken en bewustwording zijn de sleutelwoorden van deze demonstraties.

Meer informatie op: www.twitter.com/@occupygrunn