Veendam 1894 (zon) nipt langs Bedum

VOETBAL - Veendam 1894 (zon) boekte afgelopen zondag een uiterst belangrijke overwinning 0-1 overwinning in en tegen het sterke Bedum. Door deze overwinning blijft de ploeg van trainer/coach Hans Kamphuis enigszins in het spoor van koploper ZNC en nummer 2 Hunsingo. Veendam 1894 moest diep gaan om de overwinning over de streep te trekken. De vreugde was dan ook groot toen de scheidsrechter na bijna tien minuten blessuretijd een einde aan de wedstrijd maakte. Het publiek zag een wedstrijd tussen twee ploegen die behoorlijk aan elkaar gewaagd waren. Al leverde het weinig spektakel op voor beide doelen. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam tot stand uit een dood spelmoment. Na een half uur spelen reageerde centrale verdediger Geert Knigge attent bij scrimmage die onstond na een hoekschop. Vervolgens drong Bedum wel aan, maar het venijn ontbrak om Veendam 1894 echt pijn te doen. Al kwamen de geelzwarten een kwartier voor tijd goed weg toen de lat een Bedumer treffer in de weg stond. Daarnaast zag invaller David de Groot van Veendam 1894 in de slotfase eveneens een inzet op de lat uiteen spatten. Door deze zege bezetten de Veendammer momenteel de vierde plek op de ranglijst. Op basis van het aantal verliespunten staat Veendam 1894 op de derde plaats in de 4e klasse C. Op zondag 30 oktober a.s. staat de eerstvolgende wedstrijd, thuis tegen MOVV, op het programma.