Sport

Zilver voor judoka Kim SmitJUDO - Afgelopen zaterdag vonden in Emmen de Open Drentse Judokampioenschappen plaats. Dit toernooi, dat inmiddels is uitgegroeid tot één van de sterkste toernooien van Nederland kende ook dit jaar een topbezetting. Maar liefst 700 judoka's van 74 verschillende verenigingen kwamen in actie. Daarnaast namen enkele landenselecties uit onder andere Zwitserland, Oostenrijk en Rusland deel aan dit kampioenschap.

In dit internationale geweld liet Kim Smit zien in een uitstekende vorm te verkeren. Met fraaie overwinningen in de voorronden (op onder andere een sterke Zweedse tegenstandster) plaatste zij zich voor de finalepoule. Hierin was Kim met een vol punt te sterk voor Esther Kruis uit Deventer. In de finale trof Kim de zwitserse Jggi. Van deze judoka werd verloren waardoor Kim op een verdienstelijke tweede plaats eindigde.

Naast het zilver voor Kim werd er een derde plaats behaald door Anniek Potze en Jeffrey Klein. Anniek verloor alleen van de huidige Nederlandse kampioene. De strijd om de derde plaats won zij met een fraai punt. Jeffrey Klein stond ijzersterk te judooen in de klasse -81 kilogram. Hij verloor alleen van zijn Zweedse opponent. De wedstrijd om de derde plaats won hij van voormalig Nederlands kampioen Rody Meijer uit Leusden.

De judoka's Maaike Hoeksema en Ingrid Engwerda kwamen ver maar verloren helaas de strijd om de derde plaats.