Sport

Doelpuntenfestival eindigd in 4-4, SC Veendamverspeelt in tweede helft 4 -2 voorsprong

Door Jacob Kuipers

VOETBAL - In de 57ste minuut van de tweede helft stond SC Veendam in de uitbeurt tegen FC Oss met 4-2 voor. Maar na 90 minuten stond de teller op een 4-4 eindstand. En dat mag natuurlijk niet gebeuren als je zo'n ruime voorsprong hebt opgebouwd. Voorafgaand aan een uitwedstrijd is een gelijkspel voor de bezoekers een goed resultaat. Maar bij Veendam kon je onmogelijk tevreden zijn over het slotaccoord van de wedstrijd.

De eerste goal viel al na 7 minuten. Een mooie aanval over veel schijven werd op schitterende wijze door de Ossenaren beloond: 1-0. En De Ruiter was verantwoordelijk voor deze mooie goal. Daarna was Veendam aan de beurt. Zwarte parel Mitch Apau ging met ‘zevenmijllaarzen' een Ossenaar voorbij en zijn voorzet werd een prooi voor Lars Lambooij, die via een hakballetje, achter het standbeen langs raak schoot: 1-1.

Na 5 minuten spelen was het alweer raak, maar dan voor FC Oss. Een Ossenaar ging er aan de linkerkant als ‘een haas' van door en maatje Bieber rondde het voorbereidend werk van zijn collega af met een intikker (2-1). Een minuut voor de pauze ging Anco Jansen een een-tweetje aan met Apau. En rondde deze mooie aanval af in het strafschop gebied van de thuisclub: 2-2. En uit een hoekschop van dezelfde Jansen kopte Menting uitstekend raak (2-3).

De ploeg van oefenmeester Gert Heerkes ging de rust in met een 3-2 voorsprong. De geelzwarten kwamen helemaal op ‘rozen' te zitten toen weer Jansen een penalty verzilverde. De doelman van Oss ging wel naar de hoek, maar de schuiver van Jansen was te zuiver voor de doelman: 2-4. En dat gebeurde in de 57ste minuut. Zeven minuten later was het alweer ‘bingo'. Na wat getik op het middenveld kreeg Van der Sloot de bal in stoomde richting het vijandelijke doelgebied van Veendam. Met een verwoestend schot liet hij doelman Leonard Nienhuis kansloos: 3-4.

En in de 77ste minuut was het Oss-speler Nuyen, die uit een hoekschop raak kopte en zijn ploeg naar een gelijkspel van 4-4 kopte. En dat werd ook de eindstand van deze doelpuntenfestival. SC Veendam-speler Anco Jansen werd als beste speler van de eerste periode gekroond met de bronzen stier. Vrijdag 16 december speelt Anco Jansen zijn laatste wedstrijd voor SC Veendam. Daarna komt hij voor eredivisionist De Graafschap uit.