Nieuws

Opfriscursus Rijgedrag 2011 voor 50+ in Veendam.AUTORIJDEN - U bent 50 plusser, dat betekent in de meeste gevallen dat u al tientallen jaren uw rijbewijs hebt. En als alles heeft meegezeten, hebt u hopelijk alleen wat krasjes op de lak en een enkele parkeerbon opgelopen.Maar die lange ervaring is tegelijkertijd uw vriend en uw vijand. Immers, heel ongemerkt sluipen er routines in uw rijstijl en met die routines de nodige fouten. Tel daar nog eens bij op dat de wegen en de kruispunten zoveel ingewikkelder zijn geworden, dat er heel wat nieuwe verkeerregels zijn bijgekomen (30km zones) en dat het verkeer in het algemeen veel agressiever is geworden dan vroeger.

In de gemeente Veendam wordt binnenkort weer een rijvaardigheidsrit voor de wat oudere automobilisten aangeboden voor een super scherpe prijs. De deelnemers en de organisaties, Rijschool Schuringa, Veilig Verkeer Nederland, Pearl Opticiens en Compaen Ouderenwerk zijn enthousiast over dit aanbod! De rijvaardigheidsrit wordt daarom ook van harte ondersteund door Veilig Verkeer Nederland, de ANWB en de BOVAG.

Door mee te doen krijgt u de mogelijkheid uw rijgedrag en uw verkeerskennis te testen. Dat gebeurt in een ontspannen sfeer. Ervaren instructeurs gaan na een kennismakingsgesprek een half uurtje met u de weg op. Na de rit kunt u in een gesprek met de rijinstructeurs de rit nog eens doornemen. Hij kan u wellicht een aantal handige tips geven! Vooraf aan het rijden worden 3 middagen theorie aangeboden, iedereen komt dus 3 middagen. Het is Rijschool Schuringa gelukt om ook de theorie nog beter aan te bieden, de theorie wordt u volgens CBR normen geleerd en afgenomen, dus met het beroemde kasje!

De theoriemiddagen zijn op donderdagmiddag 3, 10 en 17 november, bij Verkeerschool Schuringa, 5de Laan 14 in Wildervank.

De testrit vindt plaats op dinsdag, woensdag en donderdag 21, 22, 23 november. Het afrijden is in eigen auto en start vanaf de parkeerplaats voor het nieuwe gebouw van Compaen, Jan Salwaplein 3 in Veendam.

Kosten theorie en testrit per persoon € 15,00.

Pearle opticiens zal de ogentest tijdens de tweede theorieles bij Verkeerschool Schuringa verzorgen en deelnemers krijgen een kijkbewijs

Geef u op t/m 27 oktober, en aarzel niet vol is vol!!!

Meer informatie over de rijvaardigheidsrit voor ouderen kunt u verkrijgen bij Stichting Compaen, Ouderenwerk, tel: 698119 en Autorijschool Schuringa via V.V.N. tel: 624610.