Nieuws

Veel tips en activiteiten tijdens deWeek van de Opvoeding in VeendamOPVOEDEN - Woensdag 12 oktober hebben Thuisbegeleiding Meander, Kinderopvang Meander en het Leger des Heils tips over opvoeden en activiteiten aan ouders en kinderen gegeven. Een succesvolle inloopmiddag in MFC De Breehorn Veendam in het kader van de Week van de Opvoeding

Tal van activiteiten zijn er georganiseerd zoals knutselen, voorlezen, schilderen onder begeleiding van een professional en voorbeelden voor gezonde traktaties op school.

In een gezellig en ontspannen middag hebben ouders informatie gekregen over opvoeden, gezonde voeding en andere opvoedtips. Ouders konden aan deskundigen verschillende vragen stellen. Een vraag van een ouder: Mijn dochter is nu 11, wanneer begin ik met seksuele voorlichting? De Week van de Opvoeding draait om ontmoeting en uitwisseling tussen ouders, medeopvoeders, kinderen en jongeren.

Thuisbegeleiding Meander is onderdeel van Zorggroep Meander. Thuisbegeleiding begeleidt mensen die door psychiatrische, psychische of sociale problemen zichzelf en eventueel hun gezin niet meer goed kan verzorgen en daarvoor ondersteuning nodig heeft.

Kinderopvang Meander is onderdeel van Zorggroep Meander. Voor kinderen in de leeftijd van nul tot het einde van de basisschool biedt Kinderopvang Meander opvang op zes locaties in de gemeente Veendam.

Het Leger des Heils biedt in Oost Groningen onder andere ambulante zorg. Ze begeleiden gezinnen, alleenstaanden, echtparen en ouderen. Mensen die door psychiatrische, psychische en/of sociale problemen begeleiding nodig hebben bij het functioneren in onze maatschappij.