Nieuws

Opvoeden een gezamenlijke verantwoordelijkheid?debat over opvoeden in VeendamOPVOEDEN - Op 24 oktober organiseren het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), het Steunpunt vrijwilligerswerk en de gemeente Veendam gezamenlijk een opvoeddebat. In deze bijeenkomst maken vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties kennis met het pas geopende Centrum voor Jeugd en Gezin in Veendam. En samen gaan zij in gesprek over opvoeden en opgroeien in de eigen directe omgeving.

Tijdens het debat wordt de vraag aan de orde gesteld welke rol vrijwilligers (kunnen) spelen bij het opvoeden en opgroeien van kinderen. Vrijwilligers hebben immers op verschillende manieren en momenten te maken met opgroeiende kinderen. Bijvoorbeeld bij het sporten, tijdens activiteiten in de buurt, via school of maatschappelijke stages. Verschillende vragen komen daarbij naar voren.
Vragen als:
"Is het groot brengen van kinderen een gezamenlijke verantwoordelijkheid?"
"Hoe kijkt de vrijwilliger aan tegen het opvoeden en opgroeien van andermans kinderen? "
"Welke taak ziet de vrijwilliger daarin voor zichzelf weggelegd?" komen in het debat naar voren. Als resultaat van het debat zal duidelijk worden wat er nodig is om samen (ouders, vrijwilligers en beroepskrachten) op te voeden en op te groeien in Veendam.

Het opvoeddebat wordt gehouden in wijkcentrum Dukdalf aan De Reede in Veendam van 19.30 tot 22.00 uur.