Nieuws

Spetterende finale Mijn Held VerkiezingBOEKENWEEK - Met een spetterende finale sloten Bibliotheken Menterwolde, Pekela & Veendam de Mijn Held Verkiezing af. De verkiezing georganiseerd tijdens de Kinderboekenweek 2011 was een groot succes. 1.932 kinderen schreven, tekenden of knutselden verhalen over hun helden. Tijdens de grote finale in vanBeresteyn werden de winnaars bekend gemaakt.

Dertig genomineerden kwamen met hun supporters op woensdag 12 oktober naar Veendam. De leerlingen werden als echte helden ontvangen op de rode loper. Vrijwilligers van de Rabobank liepen als pers en bodyguards rond.

De bibliotheek had deze middag flink uitgepakt. De presentatie lag in handen van Barbara Eisses. Samen met haar assistente werden alle nominaties op een groot scherm getoond. Daarna was het tijd voor dans en muziek. Mega Mindy en haar danseressen gaven een spetterende show onder leiding van danslerares Judith Aalfs.

Na de pauze hadden burgemeester Schollema van Pekela en burgemeester Meijerman van Veendam de moeilijke taak om uit de dertig genomineerden zes winnaars te kiezen. De winnaars mochten onder groot applaus op de rode stip hun beker en cadeau in ontvangst nemen.

De winnende verhalen hangen in de Bibliotheek Veendam. De overige inzendingen zijn verdeeld over de zeven bibliotheken in de gemeenten Menterwolde, Pekela en Veendam. De werkjes zijn nog tot vrijdag 28 oktober tijdens openingsuren te bewonderen.

Helden leven vaak in de anonimiteit, maar dankzij de prachtige, ontroerende en grappige verhalen van 1.932 kinderen kregen zij nu een moment in de spotlight.

De winnaars van de Mijn Held Verkiezing:

Groep 3 - Thom van CBS De Kern uit Veendam
Groep 4 - Dionne van OBS Hendrik Wester uit Oude Pekela
Groep 5 - Remon van CBS 't Haimstee uit Veendam
Groep 6 - Nadine van RKBS Mgr. Bekkerschool uit Veendam
Groep 7 - Floris van OBS Westerschool uit Wildervank
Groep 8 - Bas van CBS Sjaloomschool uit Meeden

Beste school - CBS De Wegwijzer uit Zuidbroek