Nieuws

Informatiemarkt vervolgopleidingen en beroepen op deWinkler Prins locatie PinksterstraatHet is voor de negenentwintigste keer dat de decanen van de Winkler Prins een grote informatiemarkt organiseren over vervolgopleidingen en beroepen.

Breed aanbod
Alle grote onderwijsinstellingen uit de Noordelijke provincies en diverse universiteiten uit het hele land komen graag naar de Veendammer school voor voortgezet onderwijs om informatie te geven over de verschillende opleidingen. Ook instanties als Politie, Landmacht, Luchtmacht, Marechaussee, accountants- en uitwisselingsorganisaties ontbreken niet. De studieadviseurs, docenten, en voorlichters staan de leerlingen en hun ouders te woord over de vele studiemogelijkheden in het mbo, hbo en aan de universiteit.. Daarnaast zijn ook oud leerlingen van de Winkler Prins op de markt aanwezig om voorlichting te geven over hun studiekeuze.

Ook de wetenschapstruck ‘RUG Discovery' ontbreekt niet. Deze staat voor de school geparkeerd. In de truck worden uiteenlopende gastlessen gegeven. Truckmanager Theo Jurriëns hoopt de aankomende studenten te interesseren voor de natuurwetenschappen en de studiemogelijkheden aan de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen.

Uniek in de provincie
Elk jaar weer is er veel belangstelling van leerlingen en ouders, die te maken krijgen met de vakkenpakket- en beroepskeuze of de keuze van hun vervolgstudie na de Winkler Prins. De markt biedt een representatief en gevarieerd beeld van het Nederlandse vervolgonderwijs en is qua samenstelling en bezetting uniek in de provincie Groningen.
Eén van de organisatoren, decaan Johan Wessels: ‘Gezien de toegestane duur van een studie is het steeds belangrijker dat leerlingen direct een juiste keuze maken voor hun vervolgstudie. Met deze uitgebreide informatiemarkt dicht bij huis wil de Winkler Prins hierin een steentje bijdragen.'

Ook leerlingen van andere scholen welkom
De informatiemarkt is vooral bedoeld voor middelbare scholieren die te maken krijgen met de vakkenpakket- en/of beroepskeuze of de keuze van hun vervolgstudie. Dat de ouders of verzorgers van de scholieren daarbij ook van harte welkom zijn, is vanzelfsprekend.
Gezien het grote informatieve karakter stelt de Winkler Prins haar deuren ook gastvrij open voor geïnteresseerde leerlingen en ouders van andere scholen voor voortgezet onderwijs.

De manifestatie vindt plaats op vrijdag 28 oktober van 18.30 uur tot 21.30 uur in het gebouw aan de J.G. Pinksterstraat 26 in Veendam. De toegang is gratis.