Nieuws

Goederenvervoer per spoor tussenVeendam en Musselkanaal 

STAR - Op zondag 23 oktober staat Museumspoorlijn STAR in het teken van stukgoederenvervoer per spoor tussen Veendam en Musselkanaal.  

Behalve de stoomtrein tussen Veendam en Stadskanaal rijdt tussen Stadskanaal en Musselkanaal twee keer een speciale trein waarin personenvervoer en goederenvervoer worden gecombineerd. Tijdens deze twee ritten wordt in de trein uitleg gegeven over de geschiedenis van en het vervoer op de spoorlijn Stadskanaal-Musselkanaal. Deze speciale treinen zullen worden getrokken door de historische STAR-diesellocomotief 12 uit 1955.

Op station Stadskanaal zullen verder allerlei activiteiten plaatsvinden die te maken hebben met goederenvervoer uit vervlogen tijden. Zo wordt door de monumentale locomotief 204 uit 1934 met historische goederenwagens gerangeerd. Hoogtepunt hierbij zal zijn de belading van enkele goederenwagens met Trabantjes en historische tractors. Ook zullen historische auto's en vrachtwagens te bezichtigen zijn.

Op de stations Stadskanaal, Veendam en Musselkanaal worden door STAR-personeel, zoals in oude tijden, goederen in en uit de treinen geladen. In het museum bij het station Stadskanaal staat deze dag een grote H0 modelspoorbaan van Modelspoorgroep De Dwarsliggers opgesteld. Hierop wordt historisch goederenvervoer per spoor uitgebeeld.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de STAR:www.stadskanaalrail.nl. Ook kunt u op werkdagen van 09.00 uur tot 12.00 uur bellen met telefoonnummer 0599-651890.