Nieuws

Leerlingen Ubbo en Winkler Prins op zoeknaar een Maatschappelijke Stage.MaS - Met ingang van dit schooljaar moeten leerlingen in het voortgezet onderwijs 30 uur besteden aan een Maatschappelijke Stage. Op deze manier leren de scholieren zich in te zetten voor anderen en dat doen ze daarom niet onder schooltijd maar in hun vrije tijd. Een sanctie is er ook, geen 30 uur stage, dan krijgen ze geen diploma!

Om te weten te komen waar leerlingen allemaal terecht kunnen voor hun Maatschappelijke Stage werd dinsdagavond in de aula van de Winkler Prins, locatie Pinksterstraat een stagemarkt gehouden.

De organisatie was in handen van de steunpunten voor vrijwilligerswerk in Veendam en Menterwolde, het Ubbo Emmius, de Winkler Prins, de gemeente Veendam en het CMO Groningen.

Maar vooral belangrijk op de stagemakrt waren de organisaties, die breed vertegenwoordigd waren. Leerlingen, maar ook de ouders lieten zich uitgebreid informeren over vrijwilligersklussen bij o.a. de STAR, de NOVO, de Knutselclub voor het speciaal onderwijs, de supportersvereniging De Langeleegte, de parochie van de Rooms Katholieke kerk, de Motorclub Veendam en de Sintcentrale.

Voor de Sintcentrale zijn het drukke tijden en zoekt voor alle intochten in onze provincie tientallen Zwarte Pieten. De vrijwilligers grepen de markt aan om leerlingen enthousiast te maken om zich aan te melden om hun Maatschappelijke Stage te doen bij de Sintcentrale. Ten eerste is het een leuke vrijwilligersklus en ten tweede maken ze heel wat stageuren op een dag.

De Sintcentrale staat in de startblokken voor een drukke periode en daarom ook via parkstadveendam een oproep aan jongeren om zich te melden voor de Zwarte Pieten klus bij de Sintcentrale via de site: www.sintcentrale.nl


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum.