Nieuws

Verstandelijk gehandicapten proeven aan de duiksport bij Kontiki Diving tijdens week van de smaak!DUIKSPORT - Afgelopen week verzorgden een aantal PADI duikinstructeurs van Snorkel & Duiksportcentrum Kontiki Diving een kennismakingsles snorkelen en duiken voor cliënten van 's Heerenloo uit Bedum.

's Heerenloo, zorgcentrum voor mensen met een verstandelijke beperking, benaderde Kontiki Diving met de vraag of ze eens op locatie konden komen, om hun cliënten kennis te laten maken met het snorkelen en duiken.

Voor de meesten bleef het niet alleen maar bij kijken! Bijna alle deelnemers wilden zelf ervaren wat het is om te mogen ademen uit een snorkel of een ademautomaat. Hoewel het snorkelen en duiken zich slechts beperkte tot oefeningen aan het wateroppervlakte, bleek het succes erg groot.  

Ook de leiding van het zorgcentrum was zeer te spreken over de wijze waarop de instructeurs de immense rust namen hun cliënten stapje voor stapje kennis te laten maken met de gewichtloosheid en het ademen "onder" de waterspiegel. Het zou goed mogelijk zijn dat we dit soort sessies vaker voor onze cliënten gaan herhalen, aldus Stéfanie Anisuzzaman van 's HeerenLoo.

Andere zorgcentra die belangtelling tonen om soortgelijke activiteiten voor hun cliënten te organiseren kunnen geheel vrijblijvend contact opnemen met Snorkel en Duiksportcentrum Kontiki Diving, tel: 0598-382488 of 06-10831061,