Veendam 1894 (zat) krijgt pak slaag van VVK

VOETBAL - Afgelopen zaterdag bleek Veendam 1894 (zat) duidelijk een maatje te klein voor VVK. Op het vermaledijde kunstgras in Groningen ging de ploeg van trainer/coach Harrie Hulsing sr. met 6-0 onderuit. In de eerste helft was het duel nog redelijk in evenwicht, alleen VVK bleek met twee treffers dodelijk in de afronding. Namens Veendam 1894 was Harrie Hulsing jr.dichtbij een treffer, maar hij zag zijn inzet gekeerd door de Groninger doelman. Verder kroop VVK nog een keer door het oog van de naald toen een terugspeelbal slechts enkele centimeters naast het eigen doel verdween.

Na rust probeerde Veendam 1894 nog wel de spanning terug te brengen, maar tot grote kansen leidde dit niet. Of het moet de vrije trap van Gökhan Atabas zijn geweest die uitstekend werd gekeerd door de doelman van VVK. Vanaf het moment dat de thuisploeg in de 60e minuut de 3-0 aantekende was het duel in feite beslist. In plaats van de schade te beperken zakte de Veendam 1894 volledig door het ijs. Door dit collectief falen kon VVK uitlopen naar 6-0. Een fikse tegenvaller voor de geelzwarten die hierdoor de koppositie hebben overgedragen aan De Pelikanen.

Volgende week komt de ploeg uit Appingedam echter naar De Langeleegte, dus de schande kan direct worden weggepoetst in deze spannende 4e klasse C.