Nieuws

15 honden slagen voor meervoudige apporteerproefin Borgerswold VeendamPROEF - Voor de meervoudige apporteerproef van zaterdag 8 oktober 2011 in het Borgerswold te Veendam hadden zich 54 combinaties ingeschreven. Uiteindelijk hebben er 50 honden deelgenomen. De proef werd voor de honden onder ideale weersomstandigheden gehouden.
Ondanks dit feit behaalden slechts 15 een diploma, te weten 7 A-diploma's en 8 B-diploma's.

De A proef werd gewonnen door de heer W. Barends uit Wijchen met zijn Engelse cocker spaniel Topper. Hij behaalde in de A-categorie 553 punten. Tweede werd Els ten Vergert uit Zuidwolde (gn) met sw labrador retriever Shangaelynn Venus met 545 punten en derdeDory Hoogewoud uit Leiden met de labrador retriever Abbotsross Sanne met 542 punten.

De B proef werd gewonnen door de heer Robin van Urk uit Grolloo met zijn labradorretrieverDutchlab'sStill Waters Run Deep. Hij haalde in de B categorie 525 punten. Tweede werd Jos Huizinga uit Vriescheloo met zijn Duitse staande draadhaar Onka IV vomDonaueck met 520 punten en de derde plaats was voor Marcel Verstegen uit Broek op Langedijk met zijn labrador retriever Sprokkel met 505 punten.

Beste hond van de KNJV-jachthondenopleiding Oost-Groningen was Jos Huizinga met Onka IV vomDonaueck.

Van de tien deelnemers van de jachthondenopleiding Oost-Groningen wisten er vier een kwalificatie te behalen.