Nieuws

Duo aangehouden na geweld tegen agentenZUIDBROEK/WINSCHOTEN - De politie heeft donderdagmiddag op de Blijhamsterweg in Winschoten een 32-jarige man uit Oude Pekela en een 19-jarige man uit Wildervank aangehouden voor bedreiging, belediging en verzet tegen politieagenten.

Het duo bevond zich in een groepje personen op het station in Zuidbroek. De politie reageerde op een melding dat deze personen zich op het station vervelend zouden gedragen. Agenten troffen even later het groepje aan. De mannen verkeerden onder invloed van alcohol en zij gedroegen zich bovendien vervelend. Er werden echter geen overtredingen geconstateerd. Eén van de personen gaf in een gesprek met de agenten aan dat ze naar Winschoten gingen om daar verhaal te halen bij een iemand. Hierop stapte het groepje in de trein naar Winschoten. De dienders besloten naar het station in Winschoten te rijden om zo het groepje in de gaten te houden.

Nieuwe melding
Even later kwam een nieuwe melding binnen dat een groepje personen bij een woning aan de Blijhamsterweg in Winschoten voor de deur stond en mogelijk problemen zouden maken. Ter plekke op de Blijhamsterweg zagen de agenten hetzelfde groepje personen lopen. Eén van de mannen, de 32-jarige Pekelder bleek te bloeden aan zijn gezicht. Bij het zien van de agenten liepen zij op een dreigende manier op de agenten af. Ondanks aanroepen te blijven staan, liep het duo samen met een derde persoon op de agenten af. Vlak voor de dienders bleven zij staan. Op dat moment beledigde de Wildervanker de agenten met bepaalde bewoordingen. Hierop werd de 19-jarige aangehouden. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding. Hierop bemoeide de Pekelder zich met de aanhouding. Uiteindelijk konden de agenten beide verdachten met veel moeite en met gepast geweld overmeesteren. De Pekelder uitte bovendien tijdens zijn aanhouding diverse bedreigingen naar de agenten.

Aangifte
De 19-jarige mocht na het afleggen van een verklaring het politiebureau verlaten. De andere verdachte werd in een cel ingesloten. Hij wordt vandaag gehoord. De agenten doen aangifte van het fysieke en verbale geweld. De politie stelt een nader onderzoek in.