Nieuws

Het grootste Kinderboekenweekfeestvan Oost-Groningen!BIBLIOTHEEK - "Mijn superheld kan niet vliegen, door muren heen kijken, onzichtbaar worden of grote dingen met een hand optillen. Met andere woorden. Ze heeft geen superkrachten, maar ze heeft een betere kracht...".

Zo begint het verhaal van Max over zíjn held. Hij is één van de vele kinderen die meedoet met de Mijn Held Verkiezing georganiseerd door de Bibliotheken Menterwolde, Pekela & Veendam. Tijdens de Kinderboekenweek heeft de bibliotheek aan basisschoolkinderen de vraag gesteld: wie is jouw held? Maar liefst 1.932 kinderen hebben hun helden beschreven, getekend of geknutseld.

Uit alle inzendingen worden 30 genomineerden geselecteerd. Zij worden uitgenodigd om op woensdag 12 oktober aanwezig te zijn bij de prijsuitreiking in vanBeresteyn in Veendam. Een deskundige jury, bestaande uit de drie burgemeesters selecteert de prijswinnaars.

Helden leven vaak in de anonimiteit, maar dankzij de prachtige, ontroerende en grappige verhalen van kinderen krijgen zij nu een moment in de spotlight. Alle verhalen worden vanaf dinsdag 11 oktober tentoongesteld in de Heldengallerij van de zeven bibliotheken.

Over de Mijn Held Verkiezing
In het kader van de Kinderboekenweek hebben de bibliotheken van Menterwolde, Pekela en Veendam een Mijn Held verkiezing uitgeschreven onder de basisschoolgroepen 3 t/m 8. De feestelijke prijsuitreiking is woensdag 12 oktober van 14.00 - 16.00 uur.

Aan de kinderen van de groepen 3 t/m 8 is gevraagd wie hun held is en waarom. Het beschrijven daarvan gebeurt in een gedicht, verhaal of een leuke tekening. Uit elke categorie (groep 3&4, groep 5&6 en groep 7&8) worden 10 genomineerden geselecteerd. De 30 genomineerden worden met hun supporters op woensdag 12 oktober uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de prijsuitreiking. Een deskundig jury, bestaande uit de drie burgemeesters selecteert de prijswinnaars per categorie.

Over de Kinderboekenweek
De Kinderboekenweek wordt elk jaar in oktober gehouden. Tijdens het tien dagen durende evenement zijn er in het hele land allerlei activiteiten rond het kinderboek. Op grote schaal haken bibliotheken, het onderwijs, boekhandels en culturele centra hierop in. Het jaarlijks wisselende thema van de Kinderboekenweek dient als leidraad bij de organisatie van de vele activiteiten.

De 57e Kinderboekenweek vindt plaats van woensdag 5 t/m zaterdag 15 oktober 2011. Heldenmoed staat centraal in de Kinderboekenweek 2011. Dit onder het motto: Superhelden! - Over dapper durven zijn.