Nieuws

Pilot BoekStart in de kinderopvangfeestelijke van start.



Bibliotheken in Menterwolde en Veendam werken samen aan stimulerende (voor)leesplekken in kinderdagverblijven

BIBLIOTHEEK - Op 10 en 13 oktober gaat de pilot BoekStart in de kinderopvang feestelijke van start. De wethouders dhr Bert Wierenga en dhr Jan Batelaan overhandigen boekenpakketten aan de deelnemende kinderdagverblijven. Daarmee wordt een reeks nieuwe voorleesplekken in kinderdagverblijven geopend. Bibliotheken in Menterwolde en Veendam en de 5 deelnemende kinderdagverblijven creëren deze plekken om het (voor)lezen in de kinderdagopvang te stimuleren. Tijdens de feestelijke start wordt er voorgelezen, gezongen en gedanst.

Voorsprong door boeken
Het project BoekStart in de kinderopvang vindt plaats bij vijf kinderdagverblijven in Menterwolde en Veendam en wordt gesubsidieerd door Kunst van lezen. In samenwerking met de bibliotheek wordt een stimulerende leesomgeving gecreëerd voor kinderen van 0-4 jaar met leuke voorleesboeken, kijkboeken en prentenboeken. Het voorlezen wordt opgenomen in het Leesplan om structureel voorlezen een vaste plek te geven in de kinderopvang. De medewerkers van de kinderdagverblijven hebben inmiddels een training gehad en worden geadviseerd door de bibliotheek.

Ook de ouders worden bij het project betrokken. De deelnemende kinderdagverblijven zijn: Poko Loko in Noordbroek en Zuidbroek, Het Apenstaartje in Muntendam, Bamba en Hoi Pippeloi in Veendam.

Op 13 oktober overhandigt wethouder Wierenga het eerste pakket om 9.00 uur aan kinderdagverblijf Hoi Pippeloi, Locatie Groningenlaan in Veendam.