Nieuws

Inloophuis LOVE * EAT * PRAY geopendINLOOPHUIS - Het was een gezellige drukte, zondagmiddag bij de opening van het Inloophuis LOVE * EAT * PRAY aan de Veenlustpassage in Veendam. Dick Brouwer, directeur van Jeugd met een Opdracht Nederland knipte het lint door, waarmee het startsein werd gegeven dat men ‘in kon lopen'.

LOVE * EAT * PRAY is een initiatief van christenen in en rond Veendam, die een gastvrije plek willen bieden aan mensen die eenzaam zijn of het gezellig vinden om wat sociale contacten te onderhouden. Er wordt gratis koffie geschonken en men kan tegen een kleine vergoeding van twee euro een maaltijd genieten.

"We leven in een tijd van individualisering. Veel mensen zijn geïsoleerd geraakt of missen echte verbinding met anderen. De drijfveer van de medewerkers van het Inloophuis is om - net als Jezus - er te zijn voor de medemens. Wellicht zijn er mensen die ooit door afwijzing of veroordeling uit een kerk zijn gestapt, maar die toch altijd ‘iets' zijn blijven zoeken. Iedereen die wil komen is welkom, je mag zijn zoals je bent" aldus één van de medewerkers.

Elke zondag gaan de deuren van de Lunchroom ABC aan de Veenlustpassage van 16.30 uur tot 19.00 uur open voor dit doel.

Het Inloophuis draait onder de paraplu van de internationale organisatie JmeO (Jeugd met een Opdracht). Giften zijn van harte welkom en fiscaal aftrekbaar. Zie de website www.biddenvoorveendam.nl