Amateurvoetbal Weekend

Door: Jacob Kuipers

Wildervank (zon) in laatste minuut onderuit

De doelstelling van Wildervank (zon) is gebasseerd op dat er dit seizoen een topklassering wordt bewerkstelligt in de derde klasse. En dan de sprong naar de tweede klasse. De groep van oefenmeester Hartman herbergt zoveel talent dat het moet kunnen.

Ja, en dat lezen de tegenstanders natuurlijk ook en zijn ook niet van ‘lotje getikt' en beginnen de wedstrijd tegen Wildervank met een defensieve strijdwijze. Zo ook Bellingwolde dat met 1-0 won van Wildervank.

Bellingwolde waar oefenmeester Thomas Bronsema de ‘lakens' uitdeelde. Wildervank was dus de eerste helft in de meerderheid maar het mondde niet uit in goals. De thuisclub lag in de eerste helft dus op de loer om Wildervank een ‘loer' te draaien. En dat lukte bijna, aangezien Bellingwolde een paar kansen kreeg. De ruststand ging dan ook in met 0-0.

In de tweede part was Wildervank in de meerderheid. Maikel Geerts kreeg een kans, maar het leder belandde in het zijnet. Daarna zette Wildervank nog even aan, maar goals vielen er niet voor de rood-witte brigade van Hartman. Na de rode kaart van Nani Antonio scoorde Bellingwolde in de 89ste minuut, de enigste treffer van de wedstrijd.

Stoomwals Veendam niet te houden

Als een stoomwals denderde vierdeklasser Veendam 1894 (zat) over runner-up Stedum heen. Met een 4-0 overwinning bleven de drie punten in Veendam. De promovindus liet de tegenstander alle hoeken van het veld zien. Stedum dat dus een goede ploeg heeft kon het tegen ‘het Ajax' van de vierde klasse niet redden. Oefenmeester Harrie Hulsing ging daarna met zijn jongens als een speer naar de kantine om het glas gerstenat te omarmen. Veendam staat met Godlinze en de Pelikanen aan kop in de vierde klas. De doelpunten werden gescoord door Katircioglu, Hofman en Dreise (2).

Veendam 1894 (zon) had langste adem

Vierdeklasser Veendam 1894 (zon) moest lang wachten voordat de eerste goals vielen in het uitduel tegen laagvlieger PJC uit Nieuwe Pekela. Pas in de tweede helft vielen de doelpunten voor de formatie van oefenmeester Hans Kamphuis. In de eerste 45 minuten gingen beide elftallen gelijk op. Maar de langste adem hadden toch de geelzwarten. De doelpunten werden gescoord door Brongers (3), Zijlstra (strafschop), Eikens en Abbas.

Eerste overwinning DWZ

Na 5 wedstrijden in de vijfde klasse heeft DWZ haar eerste zege behaald. Thuis tegen Kielwindeweer werd het een 1-0 zege. Deze overwinning kan maar zo betekenen dat er in de toekomst nog meer ‘driepunters' volgen. Want wie de smaak te pakken heeft wil nog meer. Vooral voor de nieuwbakken trainer van ‘De Wieksters' Tammo van Weerden is het een succes. Het jeugdig elan van DWZ wierp eindelijk zijn vruchten af en met de 1-0 zege is niet alleen het team blij maar ook de hele vereniging. Hendriksen scoorde de winnende treffer.

Bareveld-FC Amboina

De wedstrijd Bareveld-FD Amboina is uitgesteld wegens een avondmaal bij FC Amboina. De wedstrijd is verplaatst naar 27 november.

Wildervank liet het in de tweede helft zitten

De eerste helft was voor Neptunia en het eerste kwart van de tweede helft was voor Wildervank. In de eerste 45 minuten kreeg de thuisclub de meeste kansen. Verder dan een doelpunt kwamen ze niet. Wildervank had lang in de tweede helft uitzicht op een goed resultaat. Pas in de laatste 5 minuten van de wedstrijd vergrote Neptunia de voorsprong naar 3-0.