Nieuws

Opvoeden: hoe doe jij dit?Tips en activiteiten in Veendam tijdens Week van de Opvoeding

OPVOEDEN - Van 10 tot 17 oktober staat Nederland in het teken van de Week van de Opvoeding. In het hele land vinden leuke en interessante activiteiten plaats rond het thema opvoeden en opgroeien - door en voor ouders, verzorgers, kinderen en jongeren. Ook Veendam doet mee, op 12 oktober van 14.00 tot 16.30 uur vindt er een leuke inloopmiddag voor ouders en kinderen in MFC De Breehorn plaats.  

Er zijn tal van activiteiten zoals knutselen, voorlezen, schilderen onder begeleiding van een professional, informatie over opvoeden, boeken over onder andere voeding, bedplassen, een opvoedboom met opvoedtips die ouders kunnen meenemen en voorbeelden voor traktaties op school. Thuisbegeleiding Meander organiseert in samenwerking met Kinderopvang Meander en Leger des Heils deze middag in het kader van de Week van de Opvoeding.

De Week van de Opvoeding draait om ontmoeting en uitwisseling tussen ouders, mede-opvoeders, kinderen en jongeren. Een positieve benadering van kinderen en ouders staat daarbij voorop. 

Thuisbegeleiding Meander is onderdeel van Zorggroep Meander. Thuisbegeleiding begeleidt mensen die door psychiatrische, psychische of sociale problemen zichzelf en eventueel hun gezin niet meer goed kan verzorgen en daarvoor ondersteuning nodig heeft.  

Kinderopvang Meander is onderdeel van Zorggroep Meander. Voor kinderen in de leeftijd van nul tot het einde van de basisschool biedt Kinderopvang Meander opvang op zes locaties in de gemeente Veendam.

Het Leger des Heils biedt in Oost Groningen onder andere ambulante zorg. We begeleiden gezinnen, alleenstaanden, echtparen en ouderen. Mensen die door psychiatrische, psychische en/of sociale problemen begeleiding nodig hebben bij het functioneren in onze maatschappij.