Nieuws

Elektronisch doorverwijzen huisartsen naarRefaja ziekenhuis StadskanaalREFAJA - Huisartsen kunnen vanaf vandaag hun patiënten elektronisch verwijzen naar het Refaja ziekenhuis. Dit gaat via ZorgDomein, een verwijsapplicatie voor huisartsen waarin landelijk al het beschikbare zorgaanbod van de ziekenhuizen is opgenomen.
In onze regio zijn, naast het Refaja ziekenhuis, ook de andere ziekenhuizen in Groningen (stad en provincie) en het Wilhelmina ziekenhuis Assen op ZorgDomein aangesloten.

Via ZorgDomein kan de patiënt samen met de huisarts kijken wat bijvoorbeeld de wachttijden in de verschillende ziekenhuizen zijn, maar ook hoe de patiënt zich op de juiste wijze kan voorbereiden op een afspraak, evenals eventuele verwijscriteria. De huisarts kan samen met de patiënt bepalen naar welk ziekenhuis verwezen wordt aan de hand van de via ZorgDomein beschikbare informatie.

Het Refaja ziekenhuis hoopt hiermee het zorgaanbod van het Refaja overzichtelijk en duidelijk aan te bieden. Samen met de huisartsen in de regio wil het ziekenhuis het zorgaanbod verder in kaart gaan brengen. Wanneer het traject in het ziekenhuis duidelijk is omschreven, is de patiënt beter geïnformeerd over wat hij/zij kan verwachten tijdens het consult met de specialist. Tevens krijgt de patiënt van de huisarts een patiëntbericht mee met aanvullende informatie ter voorbereiding op de afspraak bij de specialist. Een ander voordeel is dat de verwijsbrief door de huisarts digitaal wordt aangeleverd (kan niet meer zoekraken).

Cursus
Om het de huisartsen gemakkelijker te maken organiseerde het Refaja ziekenhuis, samen met ZorgDomein, een cursus digitaal verwijzen. De cursus was bedoeld voor huisartsen die al werken met ZorgDomein en zij die dat nog niet doen.