Sport

Veendam 1894 (zat) grijpt koppositie in 4CVOETBAL - Middels een klinkende 4-0 overwinning op Stedum heeft Veendam 1894 (zat) de macht gegrepen in de 4e klasse C. Hierbij moet overigens wel de kanttekening worden geplaatst, dat VVS nog een wedstrijd moet inhalen en twee verliespunten minder heeft. Bovendien is het enorm spannende klasse waarin de koploper en de nummer vijf slechts één punt van elkaar verschillen. Neemt niet weg dat Veendam 1894 minimaal een week kan genieten van de koppositie.

Tegen Stedum kwam een gedreven Veendam 1894 geen moment in gevaar. Aan alles was te zien dat ze de nare smaak van de nederlaag tegen Godlinze wilden wegspoelen. Vanaf de eerste minuut was er een veldoverwicht, al duurde het nog relatief lang voordat de openingstreffer viel te noteren. Halverwege de eerste helft was het uiteindelijk Mehmet Katircioglu die de ban brak door een afgemeten voorzet van Gökhan Atabas binnen te knikken. Hierbij bleef het ook voor rust.

De krachtsverhouding werd pas echt duidelijk na de pauze. Binnen een kwartier liep Veendam 1894 uit naar 4-0 via treffers van Dreise (2x) en Hofman. Vervolgens lieten de Veendammer de teugels ietwat vieren en werd de wedstrijd rustig uitgespeeld. Vanwege de gunstige uitslagen op de overige velden heeft Veendam 1894 dus de leiding genomen in deze spannende 4e klasse C, waarin iedereen van iedereen lijkt te kunnen winnen.

Volgende week gaat de ploeg van trainer/coach van Harrie Hulsing op bezoek bij het Groninger VVK.