Veendam 1894 (zon) boekt ruime zege

VOETBAL - Veendam 1894 (zon) heeft zichtzelf een goede dienst bewezen door met ruime cijfers te winnen bij PJC. Door deze zege blijft de equipe van Hans Kamphuis in het spoor van de koplopers Hunsingo en ZNC. Ondanks de ruime einduitslag verliep de eerste helft zeer moeizaam voor Veendam 1894. Het slordige en onrustige spel van PJC werkte blijkbaar aanstekelijk, waardoor de toeschouwers alleen konden genieten van het mooie weer. Desondanks wist Ricardo Brongers vlak voor rust twee keer te scoren en hiermee was de wedstrijd in feite beslist.

Na rust bleek dat deze twee treffers een bevrijdend effect hadden op het spel van Veendam 1894. Het veldspel zag er ineens een stuk beter uit en zonder ogenschijnlijk veel moeite werd via treffers van Brongers, Zijlstra en Eikens uitgelopen naar 0-5. De eretreffer van PJC in de slotminuut van de wedstrijd is enkel van statistische waarde. Al met al geen hoogstaande wedstrijd, maar voor Veendam 1894 is het prettig om te constateren dat tegen PJC het de kansen wel werden benut.

Aanstaande zondag komt Heiligerlee op bezoek aan de Langeleegte en zal een overwinning wederom noodzakelijk zijn om mee te blijven doen in de top van de vierde klasse C van het zondagvoetbal.