Sport

Veendammer judoka's plaatsen zich voor NKTJUDO - Tijdens de districtskampioenschappen voor dames en heren senioren hebben de judoka's van Judoschool Veendam bijzonder goed gepresteerd. De Veendammer judoka's wisten maar liefst 4 prijzen in de wacht te slepen en waren hiermee een van de best prestererende judoscholen op dit seniorenkampioenschap.

Goud was er voor trainer Marcel Joling in de klasse -90 kilogram. In de halve finale wist hij met een fraai punt te winnen van de Groot uit Sneek. In de finale was Joling met een vol punt te sterk voor Benjamin Heeres uit Groningen.

Een tweede plaats werd behaald door Kim Smit in de klasse -57 kilogram. De nog maar 18-jarige judoka liet zien ook bij de senioren al goed mee te kunnen doen. De strijd om de tweede plaats wist zij met een schitterende schouderworp vroegtijdig te beslissen.

Derde plaatsen waren er voor Thijmen Engels en Lennart Siefkes. In de klasse -73 kilogram liet Thijmen zien een enorme progressie door te maken. Met aanvallend judo behaalde hij verrassend een derde plaats. Lennart behaalde brons in de klasse -90 kilogram. Na verlies in de eerste ronde knokte de 23-jarige Veendammer zich naar een zeer verdiende derde plaats.

Alle 4 de judoka's hebben zich met dit resultaat geplaatst voor het Nederlands Kwalificatietoernooi, dat op 22 oktober in Eindhoven zal plaatsvinden.