Nieuws

Nieuw seizoen Web in de WijkWEB IN DE WIJK - Op initiatief van Welzijnsorganisatie Compaen Veendam zijn een aantal vrijwilligers na een succesvolle pilot opnieuw begonnen met inloopochtenden en het geven van een cursus "Kennismaken en Omgaan met de computer".

Op vrijdag 23 september is begonnen in het Multifunctioneel Centrum De Meridiaan in Veendam met een inloopochtend. Doel van de inloop is om inwoners van Veendam kennis te laten maken met de mogelijkheden en het omgaan van een computer. Deze inloopochtenden vinden plaats op de vrijdagochtend van 10.00-12.00 uur. In de schoolvakanties zijn er geen bijeenkomsten. Deze bijeenkomsten zijn gratis.

Verder is op locatie De Meridiaan reeds gestart met een cursus "Kennismaken en Omgaan met de computer". Deze cursus bestaat uit 10 lessen waarin verschillende onderwerpen aan bod komen zoals: hoe werkt de computer, programma's en vensters, hardware en software, tekstverwerken en bewerken, mappen en bestanden, internet, E-mailen en een website bouwen. Voor deze bijeenkomsten wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Op woensdag 2 november wordt op locatie De Meridiaan een bijeenkomst gepland voor het internetbankieren. Hiervoor wordt een gastdocent van de Rabobank uitgenodigd.

Dinsdag 4 oktober wordt er gestart met inloopochtenden in het Bijleveldcentrum Wildervank, deze vinden plaats van 10.00-12.00 uur en zijn ook gratis.
In het Bijleveldcentrum wordt in januari 2012 gestart met de cursus "Kennismaken en Omgaan met de computer". Hiervoor is nu al erg veel belangstelling en aanmelding.

Aanmelding voor de cursussen kan bij Compaen, telefoonnummer: 0598-698119.

Cursus Omgaan met de Computer in de Meridiaan
Op de woensdagen: 28 september, 5 oktober, 12 oktober, 26 oktober, 9 november,16 november, 23 november, 30 november, 7 december en 14 december.

Inloop Meridiaan op de vrijdagen: 23 september 30 september, 7 oktober, 14 oktober 28 oktober, 4 november, 11 november 18 november, 25 november, 2 december.

Internetbankieren op woensdag 2 november.

Inloop Bijleveldcentrum Wildervank
Op de dinsdagen: 4 oktober, 11 oktober, 25 oktober, 1 november, 8 november, 15 november, 22 november, 29 november, 6 december.

In week 42 zijn er in de Meridiaan en Bijleveldcentrum geen activiteiten.

Web in de Wijk ontwikkelt zich nog steeds en is verbonden met medialabs op de Haagse Hogeschool en de Stenden Hogeschool. Zij helpen nieuwe werkwijzen te ontwikkelen en gaan effecten meten.
Web in de Wijk is al een aantal jaren actief in Almere, Den Haag en Emmen en binnenkort wordt er gestart in Borger-Odoorn.
In Veendam is gestart met een pilot in de Breehorn. Hieruit bleek dat er veelal vraag is naar wat kan ik allemaal met de computer. Hoe kan ik internetten. Hoe zet ik mijn foto's vanaf mijn camera op de computer. Hoe bewaar ik documenten op mijn computer in mapjes. Kortom de vragen zijn divers en de projectgroep is hierop gaan inspelen met het ontwikkelen van een basiscursus gebruik computer en workshop fotobewerking. Ook worden er steeds inloopochtenden gepland om mensen die geen computerervaring of kennis hebben van een computer de mogelijkheid geven om te helpen en te oefenen. De bedoeling is om ook in andere wijken in Veendam dit te gaan aanbieden.