Nieuws

Politie Veendam pakt scooterdieven



SCOOTERDIEVEN - De politie heeft zaterdagnacht in het Pekelderbos in Oude Pekela een 22-jarige man uit Oude Pekela en een 20-jarige man (plaats onbekend) aangehouden op verdenking van diefstal van een scooter.

Aanleiding
Politieagenten konden snel reageren op een melding dat via het alarmnummer 112 was binnen gekomen. Een getuige had bij het station in Veendam gezien dat twee mannen een scooter hadden gestolen. Deze was in een auto geladen. Even later zag de politie de betreffende auto rijden op de Parklaan in Veendam. Zij gaven de bestuurder een stopteken maar hier reageerde hij niet op en ging er vandoor. Na een achtervolging troffen de agenten de auto aan op een zandpad in het Pekelderbos. Van de inzittenden was geen enkel spoor. Meerdere politie-eenheden hebben het bos afgezet en er werd een politiehond ingezet.

Aanhouding
Tijdens de zoekactie kwam de politiehond al gauw op het spoor van de 22-jarige Pekelder. Hij werd aangehouden. De 20-jarige verdachte koos eieren voor zijn geld en kwam uit zichzelf tevoorschijn. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor verhoor. Aan het politiebureau bleek de 22-jarige beginnend bestuurder teveel gedronken te hebben. Na een ademanalysetest werd vastgesteld dat hij 1,30 promille (570 ug/l) alcohol in zijn bloed had. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Onderzoek
De politie onderzoekt de scooterdiefstal. De eigenaar heeft aangifte gedaan.