Nieuws

Veendam kan nog dit jaar gaan kiezen voor glasvezel!Door Parkstadglas

GLASVEZEL - Na de actie van die wij van 18 juni tot en met 31 juli hebben gehouden waarin er aangegeven kon worden of er belangstelling is voor een open glasvezelnetwerk tot in de meterkast is gebleken dat er grote belangstelling is onder de Veendammer bevolking. Daarnaast is ook gebleken dat er ook in Wildervank en Ommelanderwijk ook belangstelling is voor glasvezel.

Wij zijn in de maand augustus druk geweest om de investeerder Reggefiber te overtuigen om in Veendam aan de slag te gaan, omdat ook daar wegens vakantie mensen afwezig waren hebben de formaliteiten en definitieve goedkeuring op zich laten wachten tot ongeveer half september. Het gaat immers om een miljoenen investering en zo'n beslissing gaat niet over één nacht ijs, maar het is ons gelukt om Reggefiber te overtuigen!

De zogeheten vraagbundeling gaat in november van dit jaar van start, wat inhoud dat zodra 30% van de huishoudens een glasvezel aansluiting heeft aangevraagd bij één van de providers, te weten KPN, Vodafone, XS4ALL of Lijbrandt, dan kan de schep de grond in. Omdat het een behoorlijke klus is om alle woningen te voorzien van glasvezel tot in de meterkast duurt het vanaf de start van de bouw tot het aansluiten van de laatste woning ongeveer 1 jaar.

U kunt natuurlijk bij de aanbieders alvast op de website gaan kijken wat de mogelijkheden zijn maar wij hebben van meerdere aanbieders al te horen gekregen dat de aangeboden snelheden waarschijnlijk nog omhoog zullen gaan zonder dat de prijzen wijzigen voordat de vraagbundeling van start gaat in Veendam. En dat betekend dat er snelheden boven de 100Mbit aangeboden zullen gaan worden. Wacht daarom voor de definitieve vergelijking tot de exacte aanbiedingen bekend worden gemaakt!

Voor de mensen die hun belangstelling hebben getoond tijdens onze actie door een bon in te vullen en in te leveren, wordt er vanuit Parkstadglas onderhandeld om deze personen een extra voordeel te geven bij het afsluiten van de glasvezelaansluiting. Wij zullen vanuit Parkstadglas de betreffende personen over informeren zodra duidelijk is wat het extra voordel is.

Wildervank en Ommelanderwijk
Omdat bij ons van Parkstadglas is gebleken dat er ook in Wildervank en Ommelanderwijk grote belangstelling is hebben wij ons ook hiervoor ingezet en op dit moment druk in onderhandeling met Reggefiber om ook Wildervank tot aan Bareveld en het bordje einde Wildervank aan de KJ de Vriezestraat en Ommelanderwijk mee te krijgen in het project en dat ook daar gekozen kan gaan worden voor glasvezel. Zodra ook hier vanuit Reggefiber goedkeuring voor is zullen wij dit bekend maken en kan ook daar gekozen gaan worden voor glasvezel.

Uitreiking tablet computer
Daarnaast hebben wij ook de tablet computer die aan ons beschikbaar is gesteld door Telecombinatie Veendam bij de SC-Veendam in de rust van de mooie wedstrijd tegen AGOVV aan de winnares Mevr. van Norden uit Veendam uitgereikt. De uitreiking heeft plaatgevonden op de middenstip aan de Langeleegte en werd verricht door Johan Hoving van de Telecombinatie.

Naast de uitreiking van de tablet was het voor alle belangstellenden ook mogelijk om tegen gereduceerd tarief de wedstrijd SC-Veendam tegen AGOVV te bezoeken.

Uiteraard willen we naast de Telecombinatie ook de SC-Veendam bedanken voor het mogelijk maken van de uitreiking. Maar ook Copyline, Digipunt, Optie#1, EP:Rosies en Tonkes Natuursteen bedanken voor de sponsoring van het drukwerk en t-shirts. Ook Dekker recycling willen we bedanken voor het aanleveren van de blauwe inlevertonnen, en niet te vergeten alle winkels die onderdak hebben verleend aan een van de blauwe inlevertonnen.