Nieuws

Week van de Smaak nog t/m 9 oktober.SMAAK - Tijdens de landelijke Week van de Smaak (1 t/m 9 oktober) is één ding duidelijk: het aantal deelnemers is groter dan ooit tevoren. In alle provincies haken winkels, restaurants, scholen, organisaties, bedrijven, zorginstellingen en ziekenhuizen aan met speciale activiteiten. Proeverijen, kookdemonstraties, culinaire fiets- en wandeltochten, Boergondische feestmalen bij de boer op het erf en zelfs hele smaakfestijnen: dit alles en meer staat op het menu voor 'de lekkerste week van het jaar'.

Groningen heeft een rijke traditie als het gaat om eten van het eigen land. Het Ommeland met boeren die met hart en ziel mooie producten maken. Het Wad waar duurzame vissers oesters en garnalen vangen. En de stad zelf als marktplaats waar vissers, boeren en consumenten elkaar ontmoeten. Ontdek de eerlijke smaak van Groningen, verkozen tot Hoofdstad van de Smaak!

Activiteiten in Groningen
Jong en oud kunnen in Groningen genieten van vele smakelijke activiteiten. Tijdens de Week van de Smaak gaan 12 basisscholen aan de slag met Eetbare Kunst. Onder begeleiding van een beroepskunstenaar wordt een kunstwerk gemaakt van voedsel. Ook zorginstellingen doen mee aan de Week van de Smaak: een groot aantal bewoners gaan genieten van een Mooie Maaltijd, bereid met verse ingrediënten uit de eigen streek. Daarnaast zijn er heel veel activiteiten in de hele provincie zoals een week met een speciaal streekproductenmenu bij de Kruisweg in Marum, een streekproductenmarkt in Oost-Groningen en proeverijen op allerlei locaties.
Al deze activiteiten dragen bij aan het behalen van het doel van de Week van de Smaak: het zo breed en aansprekend mogelijk op de kaart zetten'van alle lekkere, eerlijke en duurzame producten van Nederlandse bodem. Een speciale rol is daarbij weggelegd voor ‘eten van het seizoen en uit de streek´, hand in hand met veel aandacht voor vers: vers geoogst én vers - liefst ambachtelijk - bereid. Andere kernwaarden uit het Smaakhandvest van de Week van de Smaak betreffen de diervriendelijke en pure (zonder kunstmatige additieven) productiewijze van het eten.

Meer informatie over deze en de vele andere activiteiten in de Week van de Smaak zijn te vinden op: www.weekvandesmaak.nl/activiteiten