Nieuws

Bibliotheek Veendam organiseert Mario game eventBIBLIOTHEEK - Wie zegt dat de bibliotheek niet met zijn tijd mee gaat? Speciaal voor jongeren tussen de 10 en de 15 jaar wordt op woensdag 5 oktober de bibliotheek omgetoverd tot een spectaculaire game hal. Op het Mario game event van de bibliotheek gaan alle remmen los. Deelname is gratis en er zijn leuke prijzen. Het event duurt van 14.00 tot 16.00 uur.

Het event wordt georganiseerd in samenwerking met Gameshop Play2move. Zij nemen extra game consoles mee, zodat er voor iedereen plaats is.

De opnieuw ingerichte jeugdafdeling is voorzien van een game meubel met Playstation, Xbox en Wii. Hiermee heeft de jeugd een eigen plek binnen de bibliotheek. Tijdens openingsuren kan er gratis gebruik van worden gemaakt. De consoles worden maandelijks van de nieuwste games voorzien. 

Woensdag 5 oktober is de start van de Kinderboekenweek. Dit jaar is het thema "Superhelden: over dapper durven zijn.". En Super Mario van de gelijknamige game is natuurlijk zo'n held waarmee elk kind zich kan identificeren. Daarnaast is gaming hot. Het is niet alleen een spelletje, maar vraagt meer. Het sluit aan bij de beleefwereld van kinderen maar is ook een andere manier van informatie opslaan en verwerken. Verder is gaming ook goed voor de hand-oog coördinatie. Kortom gaming leeft en is niet meer weg te denken uit de bibliotheek.