Nieuws

Kunstwerk 'De tijdlijn verbeeld' in Veendam.TIJDLIJN - Op vrijdag 30 september om 9:00 uur opende wethouder Bert Wierenga een serie activiteiten rond de Tijdlijn.

In het centrum van Veendam ligt een prachtig kunstwerk: De Tijdlijn. Dit kunstwerk van cortènstaal geeft de geschiedenis van Veendam en de regio op kunstzinnige wijze weer. Leerlingen van groep 6 van basisschool De Braskörf kwamen vrijdag naar het Veenkoloniaal Museum om als eerste de activiteiten te doen rond de Tijdlijn.

De Tijdlijn verbeeld
"De Tijdlijn verbeeld' is een project van alle instellingen in het cultuurcentrum vanBeresteyn. Juist door de speelse en kunstzinnige benadering, gecombineerd met informatie maakt de beleving van het culturele erfgoed optimaal. De activiteit is voor de leerlingen uit groep 5 en 6 van de basisschool. De Tijdlijn biedt in het kort een goed beeld van die eigen omgeving. Een mooie aanleiding om met leerlingen van de basisscholen gebruik te maken van die beelden. Natuurlijk om er iets van te leren, maar ook, om verder te gaan met de verbeelding van de kunstenaar en er zelf verder over te fantaseren.

Programma De Tijdlijn verbeeld
Eerst krijgen leerlingen van de basisscholen een rondleiding door het museum. Daarna worden ze in 4 groepen verdeeld en krijgen ze in het cultuurcentrum verschillende workshops. Spelen met taal in de bibliotheek, musiceren en dansen in de muziek-, dans- en theaterschool: allemaal in het teken van de tijdlijn. In de kunstuitleen gaan de leerlingen actief bezig met de reliëfs in het kunstwerk. Het Veenkoloniaal museum organiseert een speurtocht naar de verschillende afbeeldingen in het kunstwerk.

In de komende weken komen de leerlingen van 't Haimstee, De Kern, de Westerschool, de Sleutel, de Butte uit Veendam en de Linde en de Theo Thijssen uit Nieuwe Pekela de tijdlijn ‘doen'.