Nieuws

Politie Veendam pakt drie autokrakersSnelle reactie na melding 112

KIELSACHTERWEG - De politie heeft vrijdagmorgen op de Kielsterachterweg bij Kielwindeweer twee mannen van 19 en 23 jaar, beiden uit Groningen, en een 19-jarige Duitser aangehouden op verdenking van het plegen van auto-inbraken.

Aanleiding
Politieagenten konden snel reageren op een melding dat via het alarmnummer 112 was binnengekomen. Een getuige had op de parkeerplaats van de sporthal aan de Dr. Bosstraat in Veendam gezien dat mannen na een inbraak in een Toyota Corolla met gedoofde lichten waren weggereden. De agenten stelden direct een onderzoek in.

Op dat moment kwam een tweede melding binnen dat op de Provincienlaan in Veendam nog een auto was opengebroken. Ook hier zagen getuigen drie mannen wegrijden in een Toyota Corolla. Zij noteerden bovendien het kenteken van de auto. Even later zag de politie de betreffende auto rijden op de Woortmanslaan in Veendam. Na een korte achtervolging konden de verdachten op de Kielsterachterweg worden aangehouden. Het trio werd overgebracht naar het cellencomplex van de politie en ingesloten voor verhoor.

Onderzoek
De eigenaren van de auto's hebben aangifte gedaan en de getuigen worden gehoord. Mogelijk hebben de verdachten in meer auto's ingebroken. De politie vraagt gedupeerden van auto-inbraken zich te melden bij de politie. De verdachten worden gehoord.

Telefoon: 0900-8844 (lokaal tarief)