Sport

Vrijdagavond treffen SC Veendam - AGOVVVoorbeschouwing door Gert Heerkes

Na de 1-1 tegen Telstar (afgelopen zondagmiddag) zijn wij inmiddels drie wedstrijden op rij ongeslagen. In die zin hebben wij ons als ploeg de laatste weken behoorlijk gemanifesteerd. In het verlengde hiervan ben ik ook erg benieuwd naar de aanstaande confrontatie met AGOVV Apeldoorn. Vooral in een thuiswedstrijd moeten wij zeker in de buurt kunnen komen van het niveau, dat wij haalden tegen FC Emmen en Telstar.

Ik ben erg tevreden met de prestatie van zondag in IJmuiden. De eerste twintig minuten verliepen niet naar tevredenheid, maar daarna hebben we het tactisch goed gedaan. Wij wilden Telstar dwingen om de lange bal te spelen en dat lukte prima.

Vrijdagavond treffen we AGOVV, dat zeker met zelfvertrouwen naar Veendam zal reizen. De Apeldoorners wonnen knap met 2-1 van Willem II. Het zal vooral in de omschakeling bij balverlies oppassen geblazen zijn, want in de counter is AGOVV levensgevaarlijk. Ik was aanwezig bij deze wedstrijd, waarin ik Michiel Hemmen zag uitblinken. Die zullen wij dus aan banden moeten leggen.
Ik hoop in ieder geval dat wij de stijgende lijn van ons spel in de competitie kunnen doortrekken.

Vrienden voor even 'vijanden'
In het dagelijks leven zijn ze vrienden van elkaar, maar vrijdagavond zullen het in sportief opzicht even vijanden van elkaar zijn: Niek Loohuis en Michiel Hemmen. De een centrale verdediger van SC Veendam, de ander spits en goaltjesdief van AGOVV. Het leek er op dat het duo deze zomer samen zou verkassen naar de Oekraine, maar deze droom spatte jammerlijk uiteen. En dus treffen de twee elkaar weer gewoon in de Jupiler League.